Η οθόνη είναι από τα μέρη ενός smartphone που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια. Για αυτό η Samsung ετοιμάζει μια νέα τεχνολογία οθονών, χωρίς πολωτικό φιλμ. Αυτές οι οθόνες θα παρουσιάζουν δραματικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, που θα είναι μικρότερη από 50% της κατανάλωσης των σημερινών οθονών. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Samsung Display, κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας “Everlasting Evolution of Display with AI” στην εν εξελίξει έκθεση IMID 2024.

Αυτή είναι μια εξαιρετικά συναρπαστική εξέλιξη, καθώς οι οθόνες και οι επεξεργαστές τηλεφώνου καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της χωρητικότητας της μπαταρίας ενός τηλεφώνου όταν είναι σε λειτουργία. Μια οθόνη με 50% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντική ώθηση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Samsung Display που έκανε την ανακοίνωση, τα νέα και οικονομικότερα panels, θα φέρουν κορυφαία τηλέφωνα, που δεν θα χρειάζονται καθημερινή φόρτιση, καθώς θα προσφέρουν αυτονομία πάνω από 24 ώρες, ακόμα και με εκτεταμένη χρήση. Ο Chung Yi δήλωσε:

Η χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας που δεν απαιτεί φόρτιση για τουλάχιστον μία ημέρα, η ζωντανή ποιότητα εικόνας που δεν μπορεί να διακριθεί από την πραγματικότητα και η μεγάλη οθόνη αλλά φορητή σχεδίαση αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για τις οθόνες της εποχής AI.

Η κεντρική ομιλία ήταν στο πλαίσιο της τροφοδοσίας για τις επόμενης γενιάς συσκευών, που θα τρέχουν υλοποιήσεις τεχνητής νοημοσύνης.  Οι εικόνες που δημιουργούνται με generative AI θα απαιτούν οθόνες πολύ υψηλής ευκρίνειας ” που μπορούν φυσικά να εκφράσουν λεπτομέρειες και ανεπαίσθητες διαφορές χρώματος/γκρι που οι κάμερες στον πραγματικό κόσμο δεν μπορούν να καταγράψουν “, λέει η Samsung.

Θα πρέπει επίσης να είναι λεπτές, ελαφριές και εύκαμπτες και σε διάφορες διαστάσεις και αναλογίες. «Επιπλέον, θα απαιτηθούν διάφορα λειτουργικά χαρακτηριστικά, όπως η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας για να κάνουν τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης ακόμη πιο αποτελεσματικές», πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος της Samsung για κινητές συσκευές και οθόνες πληροφορικής.

Ο βαρύτερος πυρήνας αντιύλης που έχει παρατηρηθεί ποτέ βοηθά στην ανακάλυψη σκοτεινής ύλης

Όπως τα περιγράφει ο αντιπρόεδρος της Samsung Display, φαίνεται πως η Samsung θέλει να χρησιμοποιήσει την έξτρα αυτονομία των επερχόμενων OLED οθονών, για να την χρησιμοποιήσει στους απαιτητικούς υπολογισμούς της τεχνητής νοημοσύνης και όχι στην αύξηση την διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Από την άλλη, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, ελάχιστοι χρησιμοποιούν λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης σε καθημερινή βάση, κάτι που έχει κάνει τους επενδυτές σε τεχνητή νοημοσύνη να ανησυχούν. Εμείς πάντως, προτιμούμε την μεγαλύτερη αυτονομία από υλοποιήσεις τεχνητής νοημοσύνης που σπάνια θα χρησιμοποιήσουμε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.