Κανείς πραγματικά δεν γνωρίζει τον κίνδυνο που αποτελούν τα πλαστικά στην υγεία του ανθρώπου, ωστόσο οι αποκαλύψεις ότι πίνουμε αόρατα μικροπλαστικά με το νερό μας, έχουν αυξήσει έντονα τις ανησυχίες. Για να σταματήσουν τα μικροπλαστικά και τα νανοπλαστικά να διεισδύουν βαθιά στο σώμα και τον εγκέφαλό μας, ερευνητές του University of Missouri βρήκαν έναν βιώσιμο και ασφαλή τρόπο για να απαλλάξουν το νερό από τους μικροσκοπικούς ρύπους.

Nova: Όλοι οι περιορισμοί στα δεδομένα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για όλα τα προγράμματα

Με τη χρήση συστατικών που έχουν χαμηλή τοξικότητα, η ομάδα έδειξε ότι είναι σε θέση να αφαιρέσει περίπου το 98% των νανοσκοπικών σφαιριδίων πολυστυρενίου από το γλυκό και το αλμυρό νερό. Ο διαλύτης που χρησιμοποιήσαν οι ερευνητές, επιπλέει στην επιφάνεια του νερού, όπως το λάδι. Με μια γρήγορη ανάμιξη, επιτυγχάνεται το πολυπόθητο αποτέλεσμα, δηλαδή τη μεταφορά των μικροπλαστικών στην επιφάνεια του νερού.

Στη συνέχεια αναρροφούν το ανώτερο στρώμα του υγρού, πετυχαίνοντας να αφαιρέσουν σχεδόν όλα τα πλαστικά από τα μολυσμένα δείγματα νερού.

Πλήθος προηγούμενων μελετών έχει δείξει ότι το εμφιαλωμένο νερό περιέχει πλήθος μικροσκοπικών πλαστικών. Μπορείς να έχεις πρόσβαση στην αναλυτική έρευνα στον συγκεκριμένο σύνδεσμο εδώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.