Δεν πέρασε ούτε χρόνος από τότε που η Google έκανε το πρώτο μεγάλο ανασχεδιασμό της εφαρμογής καιρού της, και τώρα φαίνεται πως ετοιμάζει ένα ακόμα ανανεωμένο app για κυκλοφορία την επόμενη εβδομάδα. Αυτή τη φορά, η ολοκαίνουργια εφαρμογή καιρού θα είναι αποκλειστικά για τη σειρά Pixel, σύμφωνα με αναφορές – άρα μπορεί να τη δούμε σε όλα τα Android smartphone στο μέλλον, και θα κάνει το ντεμπούτο της μαζί με τα Pixel 9 στις 13 Αυγούστου.

Η Kamila Wojciechowska, μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές για διαρροές σχετικά με τη Google, αποκάλυψε screenshots της φημολογούμενης νέας εφαρμογής καιρού για τις συσκευές Pixel σε μια αναφορά της στο Android Authority. Σύμφωνα με την αναφορά, αυτή η ανασχεδιασμένη εφαρμογή θα κυκλοφορήσει πρώτα στη σειρά Pixel 9 και αργότερα θα γίνει διαθέσιμη και σε παλαιότερες συσκευές Pixel.

Η Google φαίνεται να επικεντρώνεται στον μινιμαλισμό και την εύκολη ανάγνωση πληροφοριών καιρού για τον σχεδιασμό αυτής της αποκλειστικής εφαρμογής για τα Pixel. Αν και τα δεδομένα που εμφανίζονται παραμένουν τα ίδια με αυτά που βλέπουμε στην τρέχουσα εφαρμογή καιρού που είναι διαθέσιμη σε οποιαδήποτε συσκευή Android μέσω της εφαρμογής Google ή των widget της.

Αν είσαι μακροχρόνιος χρήστης της εφαρμογής καιρού της Google, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις είναι ότι ο χαριτωμένος μικρός βάτραχος του καιρού απουσιάζει από την ανασχεδιασμένη εφαρμογή. Αυτό φαίνεται να είναι θύμα της προσπάθειας της Google να παρέχει “καθαρές” πληροφορίες καιρού, αλλά ο αγαπημένος μασκότ σίγουρα θα μας λείψει αν δεν κάνει τελικά την εκ νέου εμφάνισή του.

Ενώ ο νέος σχεδιασμός στερείται τον βάτραχο, βασίζεται πολύ στις φόρμες Material You της Google για να δώσει στην εφαρμογή καιρού ένα παιχνιδιάρικο look. Οι αλλαγές είναι πιο εμφανείς στη σελίδα των τρέχουσων συνθηκών, όπου η Google τοποθέτησε δεδομένα όπως η ταχύτητα του ανέμου και η σχετική υγρασία σε χαριτωμένα σχήματα. Βλέπουμε επίσης κάθετα pill-shaped σχήματα για τις ημερήσιες προβλέψεις και οριζόντια χάπια στον επιλογέα τοποθεσίας.

Ο σχεδιασμός που βλέπουμε στα screenshots μπορεί να μην είναι τελικός. Ωστόσο, η Wojciechowska κατέγραψε τις εικόνες μετά την εγκατάσταση μιας leaked έκδοσης της εφαρμογής καιρού της Google, οπότε η νέα εφαρμογή είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης για να είναι λειτουργικές οι αλλαγές. Με το επόμενο event Made by Google να είναι μόλις λίγες μέρες μακριά, δεν υπάρχει πολύς χρόνος για αλλαγές — ωστόσο, ελπίζουμε ότι ο βάτραχος του καιρού θα επιστρέψει την τελευταία στιγμή πριν τις 13 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.