Σε μια κίνηση έκπληξη, η Samsung πραγματοποίησε μια ριζική αλλαγή με τις τελευταίες και πιο πρόσφατες συσκευές και το λειτουργικό τους, που αλλάζει ριζικά πως λειτουργεί το Android. Πιο συγκεκριμένα φέρει το λειτουργικό πιο κοντά με τα iPhones στο όνομα της ασφάλειας.

Άνοιξαν κροκόδειλο 3.000 ετών – Αυτό που είδαν στο στομάχι του τους σόκαρε!

Αν και το Play Store η αλήθεια είναι πως έχει σημαντικά κενά ασφαλείας, η πραγματική απειλή είναι από τα τρίτα app stores. Αυτά δεν προσφέρουν τις ίδιες άμυνες με το επίσημο store επιτρέποντας σε διαδικτυακούς εγκληματίες να κυκλοφορούν επιβλαβή apps.

Αρχής γενομένης από το One UI 6, η Samsung εισήγαγε ένα χαρακτηριστικό που δεν επέτρεπε στη Galaxy συσκευή να προβεί στην εγκατάσταση εφαρμογών από μη εγκεκριμένες πηγές. Μέχρι τώρα έπρεπε ο χρήστης να το ενεργοποιήσει, αλλά πλέον από το One Ui 6.1.1 το χαρακτηριστικό θα είναι ενεργό εκ προεπιλογής και θα προσφέρει επιπλέον τα εν λόγω χαρακτηριστικά:

  • Θα ελέγχει εφαρμογές για επιβλαβή συμπεριφορά
  • Θα μπλοκάρει τα admin apps
  • Θα μπλοκάρει τα συνημμένα από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Θα μπλοκάρει τα hyperlinks
  • Θα αφαιρεί δεδομένα τοποθεσίας κατά τον διαμοιρασμό εικόνων
  • Θα μπλοκάρει τα shared albums

Εν ολίγοις μπλοκάρει την εγκατάσταση εφαρμογών εκτός Play Store εκ προεπιλογής πλέον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οπότε αντε τώρα να εγκατασταθεί το Huawei app που είναι είδη εκτός play store οπότε πάνε άχρηστα τα ρολόγια.

    • Θεωρώ πως θα μπορείς να βάλεις ότι θες μέσα από τις ρυθμίσεις, αλίμονο αν γίνει ios.

  2. Για όποιον γνωρίζει, μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές βρίσκονται εκτός επίσημου Play store. Ξέρω πολύ καλά τι θα κατεβάσω, δεν χρειάζομαι τους περιορισμούς ούτε της Apple, ούτε τώρα της Samsung. Αντίο λοιπόν Samsung, δεν θέλω να σας ξαναδώ. Έχει & αλλού πορτοκαλιές….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.