Από το 2019, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είχε ζητήσει να εξαιρεθεί από τη νομοθεσία που του απαγορεύει να συνεργάζεται με εταιρείες οι οποίες εξαρτώνται από τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που κατασκευάζει η Huawei. Με την αυξημένη ένταση που επικρατεί μεταξύ των ΗΠΑ και Κίνα και τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο, η εξαίρεση αυτή είναι ίσως δύσκολο να ληφθεί.

Η Nova ανακοινώνει επισήμως τα νέα πακέτα και τις προσφορές Cosmote TV με EON+!

Παρόλα αυτά, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου επιμένουν ότι θα ήταν αδύνατο να αποκλείσουν τη Huaweι από όλες τις δραστηριότητες του Υπουργείου. Η απαγόρευση αποτέλεσε μέρος του νόμου που εισήχθη το 2019 και απαγόρευσε στις κυβερνητικές υπηρεσίες να συνάπτουν ή να ανανεώνουν συμβάσεις με οποιαδήποτε χώρα που χρησιμοποιεί τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό Huawei.

TΤο πρόβλημα είναι ότι η Huawei είναι ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο. Τα προϊόντα της Huawei είναι πιο φθηνά σε σχέση με άλλες εταιρείες, ενώ το να κάνεις έναν πάροχο να αλλάξει εντελώς την τηλεπικοινωνιακή υποδομή με άλλον προμηθευτή, είναι ιδιαίτερα κοστοβόρο.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου επιμένουν ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί η εξαίρεση, καθώς είναι αδύνατο να εγκαταλειφθεί εντελώς η Huawei. Ορισμένο σύμμαχοι των ΗΠΑ, εξαρτώνται αποκλειστικά από Huawei εξοπλισμό. Θα επιτρέψει τον ανεφοδιασμό αποστολών σε διάφορα μέρη του κόσμου, την ασφάλεια των μελών των αποστολών, ενώ θα δώσει και τη δυνατότητα στο στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ να συνεχίζουν να επικοινωνούν καθώς εξαρτώνται από δίκτυα Huawei.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.