Το διάστημα είναι άκρως συναρπαστικό σημείο για τους αστροναύτες ειδικά αν βλέπεις πράγματα που μοιάζουν με επιστημονική φαντασία. Ένα μέλος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, κατάφερε να τραβήξει μια φωτογραφία με κόκκινα φώτα στην ατμόσφαιρα της Γης.

Να τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σε χτυπήσει ηχητικό κύμα sonar στη θάλασσα!

Πιο συγκεκριμένα, το μέλος της αποστολής Crew-8  της SpaceX Matthew Dominick παρουσιάζει μια φωτογραφία με το εν λόγω εντυπωσιακό φαινόμενο. Το φαινόμενο δημιουργείται πάνω από καταιγιδοφόρα νέφη στη μεσόσφαιρα του πλανήτη μας, το πάνω τμήμα της ατμόσφαιρας.

Δημιουργήθηκαν στα 53 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης και οι συντεταγμένες του φαινομένου ήταν κοντά στην Αφρική. Η NASA εξηγεί ότι το Transient Luminous Events – TLEs, είναι πολύχρωμες εκρήξεις ενέργειας που εμφανίζονται πάνω από καταιγίδες ως αποτέλεσμα της  δραστηριότητας που συμβαίνει μέσα και κάτω από καταιγίδες στη Γη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.