Ένας δύτης κυνηγός αστακών, είναι τυχερός που ζει ακόμα και είναι καλά, ώστε να μας πει την ιστορία του. Ο λόγος για τον Michael Packard, που τον κατάπιε μεγάπτερη φάλαινα στις 11 Ιουνίου 2021. Μια μεγάπτερη φάλαινα κοντά στο Provincetown της Μασαχουσέτης, σήκωσε τον Packard και τον έβαλε στο στόμα της, ενώ είχε βγει για κατάδυση.

Σύμφωνα με τον Packard, ένιωσε ένα τεράστιο χτύπημα και ξαφνικά όλα σκοτείνιασαν. Ο Packard ήταν τυχερός, καθώς η φάλαινα τον έφτυσε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Πιθανότατα δεν της άρεσε η γεύση ή τον βρήκε πολύ μεγάλο για να τον καταπιεί εντελώς.

Ο Packard όχι μόνο έφυγε ζωντανός, αλλά δεν είχε και ιδιαίτερους τραυματισμούς. Ο δύτης εμφάνισε μώλωπες, ενώ είχε και μια εξάρθρωση στο γόνατο, κάτι που τον κράτησε στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες.

φάλαινα
Μεγάπτερη φάλαινα

«Έκανα κατάδυση με αστακούς και μια φάλαινα προσπάθησε να με φάει. Ήμουν στο κλειστό του στόμα για περίπου 30 με 40 δευτερόλεπτα πριν ανέβει στην επιφάνεια και με φτύσει. Είμαι πολύ μελανιασμένος, αλλά δεν έχω σπασμένα κόκαλα», είπε ο Packard στα μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το σπίτι του, παραδέχτηκε ότι υπήρξαν στιγμές που νόμιζε ότι αυτό θα ήταν το τέλος της ζωής του, όπως είναι κατανοητό.

«Έτσι θα πεθάνεις. Στο στόμα μιας φάλαινας», θυμάται.

«Απλώς δυσκολευόμουν, αλλά ήξερα ότι αυτό ήταν ένα τεράστιο πλάσμα, δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω από εκεί».

Όταν η φάλαινα τον έφυσε το σκοτάδι έγινε ξανά φως. Τότε κατάλαβε τι έχει συμβεί.

«Απλώς ήμουν ξαπλωμένος στην επιφάνεια και επέπλεα, όταν είδα την ουρά της και εκείνη πήγε πίσω στο βυθό, και είπα, «Θεέ μου, βγήκα από αυτό, επέζησα», πρόσθεσε.

Τώρα ο Packard είναι καλά και ζει για να διηγηθεί την απίστευτη ιστορία του. Μάλιστα η ιστορία του έγινε ταινία, με το όνομα “In the whale: The greatest fish story ever told”.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.