Ο YouTuber Nicholas Zetta, γνωστός και ως Basically Homeless στην πλατφόρμα, έκανε κάτι που θέλαμε όλοι να δούμε αλλά ποτέ δεν τολμήσαμε στα δικά μας μηχανήματα. Αντί να αποφεύγει τις κακοτοπιές των ιών στο διαδίκτυο, είχε μια διαφορετική προσέγγιση. Τι θα συνέβαινε όμως αν αγνοούσατε όλους τους ψεύτικους συνδέσμους και στην πραγματικότητα κάνατε τα πάντα για να κατεβάσετε πάνω από 1.000 ιούς;

Αυτό ακριβώς έκανε ο Nicholas, που κατέβασε σχεδόν κάθε ιό που μπόρεσε να βρει. Κατέγραψε όλη τη διαδικασία σε ένα βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube, το οποίο ξεκινά με μια ανάλυση του στόχου του. Να δει ποιο Antivirus είναι το καλύτερο, με έναν μάλλον αντί-επιστημονικό τρόπο.

Η διαδικασία δεν ήταν τόσο δύσκολη, αφού πρακτικά έκανε κλικ σε όλα τα links που του έστελναν και μπαίνοντας σε ιστότοπους με ύποπτα χαρακτηριστικά. Φυσικά εγκαθιστούσε τα πάντα.

Δεν χρειάστηκε πολύ χρόνος για να γεμίσει το laptop του με διαφημίσεις, πεταλούδες σε όλη την οθόνη και μια περίεργη έκδοση του Minecraft.

Όμως δεν ήταν αρκετό. Στην συνέχεια βρήκε έναν ιστότοπο με έναν κατάλογο ιών που ήταν διαθέσιμος για λήψη και έτσι κατέβασε το πακέτο και τους εγκατέστησε όλους. Φυσικά δεν διάβαζε τι έγραφαν, απλά πατούσε Ναι και Επόμενο σε όλα τα παράθυρα, κάτι που σημαίνει πως παραχωρούσε πρόσβαση σε όλα τα υποσυστήματα του υπολογιστή του, κάτι που δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε.

Αυτό που τον ανησύχησε όμως, όταν πως οι περισσότεροι ιοί απευθύνοντας σε νεότερους χρήστες, αφού βρίσκονταν σε διάσημα παιχνίδια, όπως το Fortnite και το Roblox, φυσικά όχι από επίσημες πηγές.

Έχοντας κατεβάσει πλέον εκατοντάδες ιούς, αποφάσισε να δοκιμάσει τα προγράμματα προστασίας από ιούς. Από το Norton μέχρι το McAfee και το Bitdefender, εγκατέστησε ένα πλήθος antivirus εφαρμογών, προσπαθώντας να “προστατεύσει” το laptop του.

Επιτέλους ανίχνευση καρκίνου 7 χρόνια πριν την εμφάνισή του!

Μετά από μερικά λεπτά σάρωσης, έγινε σαφές πως ότι υπήρχε στον υπολογιστή έπρεπε να διαγραφεί. Το περίεργο ήταν πως το Avast δεν βρήκε κανέναν ιό και το Total AV βρήκε μόνο δύο. Συνολικά το Malwarebytes και το Bitdefender βρήκαν πάνω από 3.000 ιούς, όμως ο υπολογιστή ήταν ήδη άχρηστος, καθώς όλο το σύστημα είχε γεμίσει τόσους ιούς που δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ούτε για να κάνει shutdown.

Για αυτό δεν πατάμε σε άγνωστα links και φροντίζουμε να έχουμε ένα καλό antivirus στον υπολογιστή μας και καλύτερα όχι κάποιο δωρεάν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.