Ερευνητές μόλις ανακάλυψαν πρωτεΐνες στο αίμα οι οποίες θα μπορούσαν να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους για την εμφάνιση καρκίνου πάνω από επτά χρόνια πριν τη διάγνωσή

Πιο συγκεκριμένα οι ερευνητές του Oxford Population Health του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με χρηματοδότηση του Cancer Research UK ανακάλυψαν 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους της ασθένειας, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του προστάτη και του στήθους.

 Συνολικά  107 πρωτεΐνες βρέθηκαν σε ομάδες ανθρώπων, των οποίων το αίμα συλλέχθηκε τουλάχιστον επτά χρόνια πριν τη διάγνωση. Πιστεύεται ότι τα εν λόγω ευρήματα θα βοηθήσουν στις προσπάθειες να εμποδίσουν την ανάπτυξη του καρκίνου πριν αυτός ξεκινήσει και αποτελεί ίσως ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα στη προσπάθεια παροχής προληπτικών θεραπειών.

Λύθηκε το μυστήριο για το πως χτίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου

Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον καρκίνο, θα πρέπει να κατανοήσουμε τους παράγοντες που οδηγούν στα πρώτα στάδια ανάπτυξής του. Οι μελέτες αυτές είναι άκρως σημαντικές καθώς παρέχουν πλήθος στοιχείων για το τι προκαλεί τον καρκίνο και τη βιολογία των πολλαπλών τύπων, όπως και μια ιδέα για το τι συμβαίνει τα πρώτα χρόνια πριν διαγνωστεί ένας καρκίνος, αναφέρει η Ruth Travis, επιδημιολόγος του Oxford Population Health.

Οι μελέτες όπου μπορείτε να τις διαβάσετε αναλυτικά:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.