Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του οικοσυστήματος της Apple είναι και το iMessage. Πολλές εταιρείες έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να γεφυρώσουν το χάσμα που υπάρχει με το Android, με την Google να ενθαρρύνει την Apple να υιοθετήσει το RCS.

Μια παρόμοια προσπάθεια αποτελεί η Beeper η οποία είναι μια εταιρεία η οποία φέρνει το iMessage στο Android χρεώνοντας συνδρομή, όχι όμως και με τον καλύτερο τρόπο. Στην ουσία, ένας μεσάζων μεταξύ του iMessage περιεχομένου και των υπολοίπων συσκευών. Συνδέει το Apple ID σου στους δικούς της servers (Apple hardware instances) και ανακατευθύνει τα μηνύματα μέσω του δικού της chat app.

Η Sunbird ωστόσο φαίνεται ότι είναι η εταιρεία η οποία θα λύσει οριστικά το θέμα αυτό, φέρνοντας το iMessage στα Android smartphones. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης σε δημοσιογράφο του androidauthority, έδειξε σε ένα βίντεο ένα Samsung smartphone να επικοινωνεί με ένα iPhone χρησιμοποιώντας το iMessage. Επέτρεψαν μάλιστα στον δημοσιογράφο να συνδέσει το Apple ID του και να δοκιμάσει να στείλει μήνυμα αν και δεν κατάφερε όπως εξηγεί ο ίδιος.

Η Sunbird δεν σκοπεύει να προβεί στο άνοιγμα της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί για να φέρει το iMessage στο Android. Ωστόσο, από αυτά που δήλωσε η εταιρεία, φαίνεται ότι ακολουθεί την μέθοδο της Beeper αλλά με σαφείς βελτιώσεις, όπως με end to end κρυπτογράφηση, κάτι που τουλάχιστον η Beeper δεν μπορεί να προσφέρει προς το παρόν. Η εφαρμογή θα είναι δωρεάν στην αρχή όταν ανοίξει τις πύλες της για το κοινό αν και αργότερα θα έχει συνδρομή.

Βρες εδώ την ιστοσελίδα του Sunbird app

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.