Πριν από 10 μήνες, ο Donald Trump έδειχνε την πόρτα της εξόδου στη Huawei. Την έβαζε στην entity list με τη δικαιολογία ότι η ενασχόληση της εταιρείας με τα δίκτυα την καθιστούσε απειλή στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, έναν ισχυρισμό που η Huawei αρνείται. Λίγες ημέρες αργότερα, η Google ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί, κάτι που θα σήμαινε το μπλοκάρισμα των ενημερώσεων σε ήδη υπάρχοντα τηλέφωνα και το τέλος της πρόσβασης στην πλήρη έκδοση του Android και των Google Mobile Services.

Αν η Huawei δεν είχε τοποθετηθεί ποτέ στην blacklist, τα P40 smartphones θα είχαν την Google Assistant, τα Maps και το Play Store. Αντίθετα τώρα έχουν την Celia, το Tomtop και το App gallery. Για τον Richard Yu, το trade ban αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, κάτι που εξαναγκάζει την εταιρεία να επεκτείνει γρήγορα και με εξαιρετική ταχύτητα το masterplan της. Η συνέντευξη όπως παραχωρήθηκε στο Wired ακολουθεί ακριβώς από κάτω:

Τώρα που έχετε το δικό σας app store, θα επιστρέφατε στη Google;

Στο παρελθόν, έχουμε φέρει σημαντικά έσοδα και κέρδη σε Αμερικανικές εταιρείες, όπως η Google και έχουμε υπάρξει πολύ καλοί συνεργάτες. Επομένως, στη Huawei συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι θα συνεργαστούμε με την Google. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα Google Services και το Play Store ως την πρώτη επιλογή, ενώ τα Huawei Mobile Services σαν δεύτερη. Θέλουμε να μείνουμε στην πλατφόρμα του Android.

Πότε το Huawei AppGallery θα έχει ό,τι επιζητούν οι χρήστες της Ευρώπης;

Τα Huawei Mobile Services και το AppGallery αναπτύχθηκαν πολύ γρήγορα και γίνεται όλο και καλύτερο. Υπάρχουν όλο και πιο δημοφιλή app στο AppGallery, αλλά υπάρχουν και ελλείψεις. Με το χρόνο όλα θα διορθωθούν. Χρειαζόμαστε ένα με δυο χρόνια. 

Μιλήστε μας για τα ‘one-click deployment’ apps σε συνεργασία με την Xiaomi, Oppo και Vivo; 

Το εξετάζουμε κάτι τέτοιο, αλλά και πάλι ελπίζουμε να πάρουμε άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση και συνεχίζουμε να θέλουμε να συνεργαστούμε με την Google.. Αλλά αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα το σκεφθούμε.

Ποιο ήταν το σκεπτικό πίσω από την διάθεση της Celia;

Έχουμε ήδη την Hi Celia assistant στη Κίνα και πριν το ban των ΗΠΑ δεν είχαμε σχέδια να την φέρουμε στη global αγορά. Πλέον με το ban πρέπει. Και είναι απλά η αρχή, αλλά βελτιώνεται και βελτιώνεται πολύ γρήγορα.

Για πόσο ακόμα οι κάμερες θα αποτελούν το πεδίο ανταγωνισμού όσον αφορά την καινοτομία στα smartphones;

Πιστεύω για τα επόμενα ένα με δυο χρόνια. Για να είμαι ειλικρινής, είναι και πολύ ακριβή. Ξοδεύουμε πολλά χρήματα σε αυτές. Στο P40 η κάμερα στοιχίζει 100 δολάρια ανά τηλέφωνο. Για τα επόμενα δυο χρόνια η κάμερα θα είναι σημαντική. Αλλά και η γενικότερη εμπειρία που αφήνει η συσκευή, η μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, η μεγαλύτερη οθόνη. 

Πότε τα αναδιπλούμενα θα κοστίζουν όσο τα συνήθη smartphones;

Χρειαζόμαστε περισσότερο από ένα χρόνο, ίσως και δυο. Το κόστος σε αυτήν την κατηγορία είναι υψηλό. Τα περιθώρια κέρδους μικρά ως και ανύπαρκτα, ενώ ταυτόχρονα η ζήτηση μεγάλη.

Ο covid 19 επηρεάζει την Huawei;

Έχουμε τόσο τη νόσο όσο και το Huawei ban να διαχειριστούμε, αν και η νόσος είναι παγκόσμιο φαινόμενο και επηρεάζει όλους. Κατασκευάζαμε το P40 από τον προηγούμενο χρόνο, από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο. Η αλυσίδα εφοδιασμού ανακάμπτει γρήγορα στη Κίνα. Τα περισσότερα εργοστάσια της Κίνας τον Φεβρουάριο ήταν κλειστά, αλλά σε συννενόηση με την κυβέρνηση καταφέραμε να διατηρήσουμε τις δικές μας εγκαταστάσεις ανοιχτές λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πως γινεται ομως να υπαρχουν εφαρμογες της Microsoft στο store της ή windows στα λαπτοπ της? Αμερικανικη δεν ειναι και αυτη? Επισης το να εχει google services στα κινητα της απευθειας τον πρωτο λογο για ας το πουμε “κατασκοπια” δεν τον εχει η google?

  2. Ρε φίλε δίνονται κρυφές λύσεις από πίσω ,πο τη εσύ , εγώ και άλλοι πόσοι διαβάζουμε και πιστεύουμε ότι μας σερβίρουν τα media . Αλήθεια τώρα πιστεύεις ότι είναι κατασκοπες ? Και εάν ναι σίγουρα δεν είναι η μόνοι πιστέψεμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.