Κατά τη διάρκεια του I/O develope conference της Google, η εταιρεία μοιράστηκε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την επόμενη μεγάλη έκδοση του Android, του λογισμικού του οποίου βρίσκεται σε πάνω από 2.5 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές. Θα αποτελεί την έκδοση 10 του Android, αλλά η εταιρεία δεν μοιράστηκε περισσότερες πληροφορίες για την τελική ονομασία. Επομένως προς το παρόν είναι Android 10Q. Αρχικά να αναφέρουμε ότι το Androd Q θα υποστηρίζει αναδιπλούμενες συσκευές με μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως την προσαρμογή του σε διαφορετικά μεγέθη οθονών και δίνοντάς σου τη δυνατότητα να συνεχίσεις από εκεί ακριβώς που ήσουν, καθώς ξεδιπλώνεις τη συσκευή, με το feature που είναι γνωστό ως Screen Continuity.

Η Google προβαίνει επίσης και στη ριζική ανανέωση των navigation gestures φέτος, που σημαίνει ότι θα απαλλαχθείς  από τη navigation μπάρα. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε full screen gestures, με αποτέλεσμα να έχεις και περισσότερο χώρο στην οθόνη για τις εφαρμογές, τώρα που εξαφανίζεται η navigation μπάρα. Με swipe up από το κάτω μέρος στην οθόνης για να μεταβεί στην home screen, swipe προς τα επάνω για να εμφανιστεί το recent apps menu. Για μετάβαση προς τα πίσω, θα κάνετε swipe από την αριστερή ή την δεξιά άκρη της οθόνης.  Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο αναλυτικό άρθρο που έχουμε γράψει για τα gestures για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν. 

Live Caption: Το Live caption είναι ένα νέο feature που βασίζεται στη μηχανική μάθηση και λειτουργεί για οποιαδήποτε media που περιλαμβάνουν ήχο εντός του λειτουργικού. Μόλις ανιχνευθεί η ομιλία, τα captions θα εμφανιστούν αυτόματα. Δεν απαιτείται σύνδεση στο internet και δεν φεύγουν τα δεδομένα από τη συσκευή.

Επιπλέον, με τη βοήθεια της μηχανικής μάθησης επιτυγχάνεται ακόμη ένα feature, το Smart Reply, που θα λειτουργεί με όλες τα messaging apps στο Android Q, παρέχοντάς σου χρήσιμες προτάσεις για απαντήσεις. Αν παράδειγμα, λάβεις ένα μήνυμα με μια διεύθυνση, μπορείς να πιέσεις στο notification για να μεταβείς στο Google maps.

Dark Theme: Το Dark theme έρχεται και θα είναι ενεργοποιημένο όταν το battery saver feature είναι ενεργό, ή χειροκίνητα μέσω ενός quick settings tile. Όχι μόνο θα αλλάζει το system UI σε μαύρο, αλλά θα ενεργοποιεί και το dark theme για τις εφαρμογές που το υποστηρίζουν.

Με το Project Mainline, ορισμένα εσωτερικά στοιχεία του OS ενημερώνονται μέσω του Google Play, χωρίς να απαιτηθεί reboot από εσένα ή ένα full system update από τον κατασκευαστή της συσκευής. Αυτά είναι γενικά, τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της Android Q Beta 3. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τελική έκδοση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.