Του Ed Hurdy, cultofmac.com

Η άποψη που εκφράζεται στο συγκεκριμένο άρθρο είναι του συγγραφέα του αρχικού άρθρου και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ταυτίζεται με αυτές του μέσου που τις φιλοξενεί.

Η εγκοπή στο iPhone X, επικρίθηκε έντονα από μεγάλη μερίδα χρηστών, όταν η συσκευή είχε ανακοινωθεί, ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι οι κατασκευαστές του Android, οι οποίοι ενθάρρυναν την χρήση της. Η Google από την μεριά της, ένιωσε την ανάγκη να παρέμβει και να περιορίσει τον αριθμό των εγκοπών που επιτρέπονταν.

Η εγκοπή είναι απαραίτητη

Η εγκοπή των οθονών, δημιουργήθηκε με έναν σκοπό. Να λύσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Τα bezels εξαφανίζονται. Ο καθένας θέλει, η οθόνη της συσκευής, να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του smartphone. Αλλά οι σχεδιαστές έπρεπε να βρουν ένα μέρος για την τοποθέτηση της μπροστινής κάμερας και του ακουστικού της συσκευής, ανεξάρτητα από το αν έτρεχαν iOS ή Android. Υπάρχουν 16 Android συσκευές με εγκοπές από 11 κατασκευαστές σύμφωνα με την Google. Η Huawei και η LG έχουν αγκαλιάσει την ιδέα, ωστόσο η Samsung αρνείται πεισματικά να την υιοθετήσει.

Μέχρι στιγμής, όλα σχεδόν τα smartphones που έχουν ανακοινωθεί, περιλαμβάνουν κάποιου είδους εγκοπή, είτε είναι iOS, είτε Android. Αλλά η Google, ήδη βλέπει μια μέρα, που θα είναι περισσότερες και περιόρισε πόσες μπορούν να μπουν.

Δεν θα δείτε, πολλαπλές εγκοπές σε μια μόνο άκρη, ή πάνω από δυο σε μια συσκευή, αναφέρει στο Android developers blog, η Megan Potoski, Product Manager, Android System UI. Και οι εγκοπές, θα πρέπει να είναι στην κοντή άκρη της συσκευής, δεν θα δείτε εγκοπή στην αριστερή ή δεξιά πλευρά του smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.