Το νέο Sony Xperia Z3 έφτασε και είναι καταπληκτικό, αλλά φαίνεται πως λείπει αυτό το “κάτι” που θα μας κάνει να πούμε πως αυτό το gadget είναι “wow”. Παρά τα de ja vu σε κάποια σημεία, το Xperia Z3 είναι ασφαλώς αναβαθμισμένο σε σχέση με το Xperia Z2. Ειλικρινά, δεν περιμέναμε οτι η Sony θα αναθεωρούσε ριζικά τον Omni-balance σχεδιασμό του, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι τα χαρακτηριστικά του hardware έπρεπε να παραμείνουν ίδια ή έστω παρόμοια με αυτά του Ζ2. Υποθέτουμε οτι αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η Sony για την υιοθέτηση αυτού του εξάμηνου “refresh” cycle.

xperia-z3-compact

“Ποτέ μην αλλάζεις μια ομάδα  που κερδίζει, σωστά?”.  Αυτό ισχύει γενικά αλλά αν θες να κρατήσεις την ομάδα σου στην κορυφή χρειάζεται να κάνεις και μερικές θαρραλέες αλλαγές από καιρό σε καιρό. Πιστεύουμε οτι υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία-κλειδιά στα οποία το Ζ3 θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο απ’τον προκάτοχο του. Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

1) Ο ισχυρός Snapdragon 805

Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 801 ήταν κορυφαία επιλογή…αλλά πριν 6 μήνες. Τώρα, ο καλύτερος Qualcomm επεξεργαστής είναι ο Snapdragon 805, ο οποίος υιοθετείται από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές. ‘Ηταν μάλλον απογοητευτικό για πολλούς το οτι το Ζ3 δεν φέρει τον σιλικονάτο αυτόν επεξεργαστή. Τουλάχιστον φέρει την καλύτερη έκδοση του Snapdragon 801-την έκδοση MSM8974AC στα 2,5GHz, αλλά αυτό ελάχιστα παρηγορεί τους specs-hungry χρήστες

.The-mighty-Snapdragon-805

2) Μικρότερα bezels/Ανανεωμένο design

Ειλικρινά μιλώντας αυτό το Omni-Balance design της Sony είναι αρκετά ξεχωριστό σε σχέση με τους ανταγωνιστές, αλλά μήπως έχει αρχίσει να παλιώνει λίγο? Χωρίς παρεξήγηση δεν έχει τίποτα στραβό το look του Ζ3 και αυτά τα bezels βρίσκονται εκεί για κάποιο λόγο. Παρόλ’αυτά, η Sony ίσως θα έπρεπε να ρισκάρει λίγο κάνοντας κάτι διαφορετικό όσων αφορά το design το οποίο εδώ που τα λέμε έχει αρχίσει να είναι σαν σαν σπασμένος δίσκος σε επανάληψη.

Smaller-bezelsRefreshed-design

3) Πλούσια σε pixel QHD οθόνη

Υπάρχει αρκετή αντιπαράθεση για το αν χρειαζόμαστε QHD οθόνες στα smartphone μας, καθώς αυτή η πληθώρα pixels έρχεται μαζί με μια αρκετά μεγάλη τιμή. Παρόλ’αυτά οι κατασκευαστές έχουν βρει νέες τεχνικές κι έτσι είναι κατι παραπάνω από σίγουρο οτι θα βλέπουμε όλο και περισσότερες συσκευές εξοπλισμένες με QHD οθόνη τους ερχόμενους μήνες. Αντίθετα με το LG G3 και το Galaxy Note 4, η Sony δεν “προίκισε” την πιο πρόσφατη ναυαρχίδα της με μια τέτοια πλούσια σε pixels οθόνη. Αυτή ίσως να είναι μια νικηφόρα κίνηση αλλά σίγουρα η Sony θα δεχτεί πολύ κριτική καθώς θα μείνει για μια ακόμη φορά εκτός συναγωνισμού.

Pixel-rich-Quad-HD-goodness

4) Οπτική σταθεροποίηση εικόνας

Εάν η Sony προίκιζε το Xperia Z3 με οπτική σταθεροποίηση εικόνας και οχι ψηφιακή, θα είχε πιθανότατα ενισχύσει την φωτογραφική της νέας ναυαρχίδας της. Βέβαια το Z3 έχει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το Ζ2 αλλά μια τέτοια τεχνολογία σταθεροποίησης θα ταίριαζε αρκετά στα χαρακτηριστικά του.

Optical-image-stabilization

5) Καλύτερη μπροστινή κάμερα

Η Sony έχει ήδη ένα selfie phone το Xperia C3, το οποίο έχει μπροστινή κάμερα 5ΜΡ. Εντάξει δεν λέμε να έβαζε κάμερα 8ΜΡ και στο Ζ3 άλλα μια καλύτερη selfie κάμερα θα την έφερνε ένα βήμα μπροστά απ’το πλήθος. Εφόσον οι περισσότεροι ανταγωνιστές φέρουν μπροστινές κάμερες γύρω στα 2ΜΡ (εκτος απ’το HTC One (M8), το οποίο έχει μια των 5ΜΡ), η Sony πραγματικά είχε την ευκαιρία να ενισχυθεί σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος ελκύει ιδιαίτερα την Ασιατική αγορά.

A-better-front-facing-camera

6) Κάποιο είδος βιομετρικού αισθητήρα.

Είναι θέμα χρόνου να δούμε αν αυτή η τάση των κατασκευαστών να κυκλοφορούν ωαυαρχίδες με αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος ή άλλους βιομετρικούς αισθητήρες θα παραμείνει ή θα ξεχαστεί γρήγορα, αλλά πιστεύουμε οτι η Sony θα έπρεπε να ακολουθήσει την Apple και την Samsung χρησιμοποιώντας στο Ζ3 κάποια απ’αυτές τις λειτουργίες. Όχι οτι χωρίς κάποια απ’αυτές τις δυνατότητες δεν μπορεί να ζήσει ο χρήστης άλλα αν θέλει η Sony να κάνει παρέα με τα μεγάλα ψάρια στη θάλασσα των smartphones θα πρέπει να δείξει οτι μπορεί να ακολουθήσει τα trends της βιομηχανίας. Για κάποιο λόγο όμως η Sony συγκρατείται και δεν κάνει αυτό το βήμα εμπρός.

Biometric-sensors

Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.