Το HarmonyOS της Huawei έχει επιτύχει ένα σημαντικό ορόσημο στην κινεζική αγορά. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Counterpoint Research, το πρώτο τρίμηνο του 2024, το λειτουργικό σύστημα της κινέζικης εταιρείας ξεπέρασε για πρώτη φορά το iOS της Apple, αποτελώντας το δεύτερο μεγαλύτερο λειτουργικό σύστημα smartphone στην Κίνα, μετά το Android.

Η έκθεση υπογραμμίζει τη σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς του HarmonyOS, το οποίο από 8% το πρώτο τρίμηνο του 2023 εκτινάχθηκε στο 17% το πρώτο τρίμηνο του 2024. Κατά την ίδια περίοδο, το μερίδιο του iOS μειώθηκε από 20% σε 16%. Όσον αφορά το Android, αυτό είδε μία μικρή άνοδο το 2023, αλλά το αποτέλεσμα είναι μία μείωση μεριδίου 1% σε ετήσια βάση.

HarmonyOS Android iOS Share China Global

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το πρώτο τρίμηνο του 2019 που το iOS παρουσιάζει μείωση του μεριδίου αγοράς κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου στην Κίνα. Η έκθεση αποδίδει εν μέρει αυτή τη μείωση στο λανσάρισμα των νέων 5G smartphones της Huawei, τα οποία ανταγωνίζονται άμεσα τα προϊόντα της Apple.

Ωστόσο, η ανάπτυξη του HarmonyOS δεν περιορίζεται μόνο στην Κίνα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το μερίδιο αγοράς του διπλασιάστηκε σε ετήσια βάση, φτάνοντας το 4% το πρώτο τρίμηνο του 2024, από το 2% το πρώτο τρίμηνο του 2023. Από την άλλη, το Android και το iOS παρουσίασαν μικρή μείωση από 78% και 20% το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε 77% και 19% αντίστοιχα.

Παρ’ όλα αυτά, το Android κατάφερε να ανακάμψει σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, από 74% το τέταρτο τρίμηνο του 2023 ανέβηκε στο 77% το πρώτο τρίμηνο του 2023. Ωστόσο, το μερίδιο του iOS μειώθηκε από 23% το τέταρτο τρίμηνο του 2023 σε 19% το πρώτο τρίμηνο του 2024. Σύμφωνα με την Counterpoint Research, η πτώση αυτή οφείλεται πιθανότατα στις εποχιακές διακυμάνσεις που είναι χαρακτηριστικές για τις κυκλοφορίες των iPhone.

HarmonyOS Android iOS Share China Global

Το HarmonyOS, από την άλλη πλευρά, παρουσιάζει ισχυρή υιοθέτηση του 5G. Σύμφωνα με την Counterpoint Research, η υιοθέτηση αυξήθηκε από 9% το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε 50% το πρώτο τρίμηνο του 2024. Η έκθεση υποδηλώνει περαιτέρω ότι, καθώς η Huawei επικεντρώνεται επί του παρόντος στην τοπική προσαρμογή της αλυσίδας εφοδιασμού της, η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.