Με την πάροδο των ετών, οι ρυθμίσεις του εκάστοτε λειτουργικού γεμίζουν νέες επιλογές και αυτό τις κάνει πιο δύσχρηστες, γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο επανασχεδιασμός του μενού ή της εφαρμογής των ρυθμίσεων. Προφανώς, αυτό ισχύει και για το iOS και τα iPhone. Με την κυκλοφορία του iOS 18, η Apple παρουσιάζει μία επανασχεδιασμένη εφαρμογή ρυθμίσεων που στοχεύει στην απλοποίηση και οργάνωση των μενού για βελτιωμένη εμπειρία χρήσης.

Διατηρώντας τα κύρια χαρακτηριστικά του ιστορικού UI, το iOS 18 προσφέρει μια αναδιοργανωμένη διάταξη με βελτιωμένη λειτουργία αναζήτησης. Η κύρια οθόνη ρυθμίσεων εξακολουθεί να διαθέτει τον λογαριασμό στην κορυφή, ακολουθούμενο από συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, όπως η λειτουργία πτήσης, το Wi-Fi, το Bluetooth και το hotspot. Μια νέα προσθήκη σε αυτό το τμήμα είναι η ρύθμιση της μπαταρίας, η οποία έχει μετακινηθεί προς τα πάνω για ευκολότερη πρόσβαση.

Στο iOS 18, η δεύτερη ενότητα των ρυθμίσεων έχει αναδιαμορφωθεί και περιλαμβάνει κατηγορίες όπως τα General, Accessibility, Action Button, Camera, Control Center, Display & Brightness, Siri, Wallpaper, και άλλα. Αυτή η νέα οργάνωση διευκολύνει τους χρήστες να βρίσκουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις χωρίς να χρειάζεται να κάνουν κύλιση σε ατελείωτα και περίπλοκα μενού.

Επιπλέον, στην εφαρμογή Ρυθμίσεις του iOS 18 θα βρείτε μια νέα κατηγορία για την ασφάλεια και την προστασία απορρήτου, ακολουθούμενη από τις ρυθμίσεις του App Store, του Game Center, και του Wallet & Apple Pay. Μια από τις σημαντικές αλλαγές είναι η τοποθέτηση όλων των ρυθμίσεων εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών κάτω από τη νέα ενότητα για τις εφαρμογές στο κάτω μέρος του μενού των ρυθμίσεων. Αυτό βοηθά στην αποσυμφόρηση της κύριας σελίδας και διατηρεί τις επιλογές του χρήστη τακτοποιημένες.

Συνολικά, η Apple έχει κάνει τα μενού των ρυθμίσεων του iPhone στο iOS 18 πολύ πιο απλά και έχει οργανώσει πολύ καλύτερα τα μενού, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Η προσθήκη μεγάλων επικεφαλίδων σε διάφορα μενού, οι καλύτερες περιγραφές κάθε επιλογής ρύθμισης, και οι σύνδεσμοι για περαιτέρω πληροφορίες, βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.