Στις αρχές της εβδομάδας, κατά την διάρκεια του Google I/O 2024, η Google αποκάλυψε ορισμένες από τις νέες δυνατότητες που θα προσφέρει το Android 15, όπως το Private Space. Αυτό είναι ένας ιδιωτικός χώρος, κρυπτογραφημένος, στην συσκευή μας. Σε αυτό τον χώρο οι ευαίσθητες εφαρμογές θα παραμένουν κρυφές από αδιάκριτά μάτια και θα ανοίγουν μόνο με βιομετρικά δεδομένα, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα και η αναγνώριση προσώπου. Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι το Theft Detection Lock, που μέσω τεχνητής νοημοσύνης η συσκευή θα καταλαβαίνει πότε την έχουν αρπάξει από τα χέρια μας και τρέχουν με τα πόδια, μηχανάκι ή αυτοκίνητο.

Με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, το Android τηλέφωνο θα αναγνωρίζει συγκεκριμένα μοτίβα και θα κλειδώνει την συσκευή, ώστε ο κλέφτης να μην μπορεί να πάρει πρόσβαση στα δεδομένα μας. Όμως η τεχνητή νοημοσύνη στο τηλέφωνο θα μπορεί να κάνει αρκετά παραπάνω στο Android 15. Συγκεκριμένα θα δουλεύει με το Google Play Protect και θα ανιχνεύει πιο αποτελεσματικά εφαρμογές που είναι επικίνδυνες, ενώ θα αποτρέπει την εγκατάστασή τους, αν βλέπει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Όμως η εταιρία δεν έμεινε σε αυτές τις λειτουργίες, αφού στο Google I/O 2024 ανακοίνωσε πως το Android 15 θα αυξήσει και την αυτονομία σε κατάσταση αναμονής, μέχρι και τρεις ώρες σε ορισμένες συσκευές. Η Google κατάφερε να το πετύχει, μειώνοντας τον χρόνο που οι συσκευές Android μπαίνουν σε Doze mode. Στο Doze mode, το σύστημα επιδιώκει να εξοικονομήσει μπαταρία, περιορίζοντας την πρόσβαση σε υπηρεσίες που καταναλώνουν επεξεργαστικούς πόρους. Παράλληλα, εμποδίζει την εκτέλεση εφαρμογών που δεν έχουν ανοίξει πρόσφατα στην συσκευή μας. Γενικότερα δεν θα τρέχει κάτι που ο χρήστης δεν έχει χρησιμοποιήσει πρόσφατα, ώστε να εξοικονομεί ενέργεια.

Ο Dace Burke , Αντιπρόεδρος Μηχανικής για την πλατφόρμα του Android, δήλωσε:

“Για το Android 15 , έχουμε επιταχύνει τον χρόνο για πέσει η συσκευή σε ύπνο (doze είναι όταν μπαίνουμε σε κατάσταση ύπνου) κατά 50%. Άρα μπαίνουμε σε doze 50% πιο γρήγορα, και το αποτέλεσμα είναι σε ορισμένες συσκευές που δοκιμάσαμε έως και 3 ώρες μεγαλύτερης αυτονομία σε αναμονή και αυτό είναι μια γενική βελτίωση στο Android 15 που ισχύει για όλες τις συσκευές.”

Το Google Maps δείχνει την στιγμή που το αυτοκίνητο του Google Street View χτυπάει μοτοσικλετιστή

Η νέα δυνατότητα θα εμφανιστεί και στο Wear OS 6, που θα βασίζεται στο Android 15 και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2025.

Μακάρι να είναι σωστή η υλοποίηση και να μην κλείνει εφαρμογές τις οποίες θέλουμε να λαμβάνουμε ενημερώσεις, αλλά δεν τις ανοίγουμε τακτικά, όπως εφαρμογές συναγερμών, καμερών και παρακολούθησης συστημάτων. Φαντάζομαι θα δίνεται η επιλογή να εξαιρούνται από το Doze Mode, όπως γίνεται και σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.