Ένα σημαντικό ορόσημο πρόκειται να λάβει χώρα τον επόμενο μήνα, σημαντικό τόσο για τη Huawei όσο και για τον κόσμο της τεχνολογίας. Φαίνεται ότι στο Developer Conference 2024 η κινέζικη εταιρεία θα κηρύξει την κυκλοφορία της πρώτης beta έκδοσης του HarmonyOS NEXT, σηματοδοτώντας την οριστική και πλήρη απομάκρυνση της από το Android και την κυκλοφορία ενός νέου αυθεντικού λειτουργικού συστήματος.

Ο γνωστός και έγκυρος leaker του κινέζικου κοινωνικού δικτύου Weibo, Digital Chat Station, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν εσωτερικά σχέδια για την κυκλοφορία του HarmonyOS ΝΕΧΤ τον Σεπτέμβριο με συμβατότητα για flagship και mid-range smartphone, foldable, tablet, και smartwatch, της Huawei. Η επέκταση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Τεχνικά, το HarmonyOS NEXT αποτελεί την πλήρη απομάκρυνση της Huawei από το Android. Αυτό το λειτουργικό εξαλείφει εντελώς την παραδοσιακή βάση κώδικα του Android Open Source Project (AOSP) και βασίζεται εξ ολοκλήρου στον αυθεντικό πυρήνα και τις εφαρμογές του συστήματος της Huawei, καθιστώντας το ασύμβατο με εφαρμογές Android.

Παρά τη στροφή αυτή, η Huawei κατάφερε να πείσει χιλιάδες εταιρείες και ιδρύματα να αναπτύξουν εγγενείς εφαρμογές για το HarmonyOS NEXT. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πάνω από 4.000 εγγενείς εφαρμογές έχουν ήδη αναπτυχθεί για το νέο λειτουργικό σύστημα, ενώ περισσότερες βρίσκονται καθ’ οδόν. Αυτές οι εφαρμογές καλύπτουν διάφορες κατηγορίες όπως πλοήγηση, ειδήσεις, οικονομικά και παιχνίδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.