Τα προβλήματα επικοινωνίας συσκευών Android με τα iPhone είναι γνωστά. Όμως, έως τώρα αφορούν απλές ασυμβατότητες και μη διαθέσιμα χαρακτηριστικά σε συνομιλίες μεταξύ χρηστών των δύο πλατφορμών. Αυτήν τη φορά, πιθανώς, τα iPhone έχουν ένα σφάλμα που δημιουργεί πιο σοβαρά προβλήματα στη συνομιλία με μηνύματα μεταξύ Android και iOS χρηστών.

Το σφάλμα έχει ως αποτέλεσμα κάποια μηνύματα κειμένου να μην παραδίδονται ή αποστέλλονται καν. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πιθανώς, τα iPhone προσθέτουν ένα “+” μπροστά στους αριθμούς τηλεφώνου όταν ο αποστολέας του μηνύματος είναι χρήστης Android. Αναλυτικά, το σενάριο που αντιμετωπίζουν οι χρήστες είναι το εξής:

  1. Ο χρήστης Android στέλνει το μήνυμα σε έναν χρήστη iPhone
  2. Το μήνυμα μετατρέπεται σε SMS, όποια μορφή και αν έχει, ώστε να μπορέσει να το λάβει ο χρήστης iPhone
  3. Είτε το iOS, είτε ο πάροχος, προσθέτουν ένα “+” στον αριθμό του χρήστη Android
  4. Το “+” μετατρέπει τον αριθμό σε διεθνή νούμερο, καθώς το έχουν όλα τα διεθνή νούμερα πριν τον κωδικό περιοχής
  5. Το iPhone νομίζει ότι το νούμερο είναι λάθος και απορρίπτει το μήνυμα ή δημιουργεί ένα νέο chat με τον “νέο” αριθμό

Από εκεί και πέρα το πράγμα γίνεται πιο μπερδεμένο, γιατί οι χρήστες μπορούν να στέλνουν μηνύματα στην αρχική συνομιλία ή λαμβάνουν τα μηνύματα στη δεύτερη, ή όλα τα απεσταλμένα πάνε στη δεύτερη και τα εισερχόμενα στην πρώτη, γενικά δεν βγαίνει άκρη.

Με βάση τις αναφορές, το πρόβλημα παρουσιάστηκε τις τελευταίες 24 με 48 ώρες. Οι χρήστες που έχουν επηρεαστεί φαίνεται να συνδέονται με την ΑΤ&Τ, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν το “+” το προσθέτει ο πάροχος ή οφείλεται σε κάποιο σφάλμα του iOS. Ελπίζουμε ότι σύντομα, είτε η Apple, είτε οι πάροχοι, θα βρουν λύση στο πρόβλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.