Η Samsung και η AMD συνεργάστηκαν το 2019 για να φέρουν την τεχνολογία γραφικών AMD Radeon στους επεξεργαστές Exynos, με τον Exynos 2200 του 2022 να είναι το μοναδικό SoC που αποτελεί αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, μέχρι στιγμής.

Τώρα, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν τη συμφωνία, με σκοπό να φέρουν τα γραφικά Radeon της AMD σε μελλοντικά chipsets της Samsung. Οι δύο εταιρείες τεχνολογίας δήλωσαν ότι η συμφωνία θα “φέρει πολλαπλές γενιές AMD Radeon λύσεις γραφικών υψηλών επιδόσεων και εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης σε ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο Samsung Exynos SoCs”.

Η αναφορά στο “διευρυμένο χαρτοφυλάκιο” chipsets υποδηλώνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε Exynos επεξεργαστές με γραφικά AMD σε περισσότερες κατηγορίες. Ίσως, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν Exynos μεσαίας κατηγορίας με GPU της AMD. Αν όντως κάνουν κάτι τέτοιο, τότε η Samsung θα καταφέρει να διαχωρήσει κατά πολύ τα mid-range smartphones της από αυτά του ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.