Το πιο πρόσφατο 5G μόντεμ από τη Samsung Semiconductor και ονομάζεται Exynos Modem 5300. Το μόντεμ υποστηρίξει Sub-6GHz και mmWave 5G και προσφέρει ταχύτητες λήψης έως και 10Gbps και μεταφόρτωσης έως 3.87 Gbps με υποστήριξη τόσο για τα δίκτυα SA (αυτόνομα) όσο και για τα δίκτυα NSA (μη αυτόνομα).

Το Exynos 5300 κατασκευάζεται στη διαδικασία EUV 4nm της Samsung Foundry, η οποία αναμένεται να φέρει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση και με τη σειρά της μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το νέο μόντεμ είναι διαμορφώσιμο για σύνδεση σε διάφορα chipsets χάρη στην ενσωματωμένη διεπαφή PCIe και υποστηρίζει το πιο πρόσφατο πρότυπο 3GPP 5G NR Release 16.

Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση σχετικά με το ποιο chipset θα ενσωματώσει το νέο Exynos Modem 5300 της Samsung, αλλά ορισμένες φήμες υποδηλώνουν ότι μπορεί να κάνει το ντεμπούτο του στο chipset Tensor 3 της Google με τη σειρά Pixel 8.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.