Η σειρά Samsung Galaxy S20 θα αποτελεί την επόμενη mainsteream γενιά flagship συσκευών και τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στον εν λόγω Android OEM. Γνωρίζουμε ότι η Samsung εγκαταλείπει την ονομασία Galaxy S11 για χάρη της ονομασίας Galaxy S20.  Μόλις εχθές σε αναλυτικό άρθρο είχαμε δει τα επερχόμενα camera features του τηλεφώνου, λίγο νωρίτερα τις πρώτες πραγματικές φωτογραφίες του Samsung Galaxy S20+ και σήμερα έχουμε και άλλες διαθέσιμες πληροφορίες για το εν λόγω smartphone.

Ανάλυση οθόνης και Aspect ratio

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η οθόνη στο Galaxy S20+ έχει ανάλυση 3200 x 1440 pixels, χάρη στο υψηλότερο apsect ratio. Ένα ψηλότερο aspect ratio σε μια μεγάλη οθόνη, κάνει το τηλέφωνο πολύ πιο εύκολο στο κράτημα και στη χρήση. Όλες οι συσκευές, δηλαδή τόσο τα Galaxy S20, όσο και τα S20+ και S20 Ultra θα έρθουν με το εν λόγω aspect ratio και την ανάλυση οθόνης.

Σαρωτής αποτυπωμάτων

Η πηγή του XDA Developers επιβεβαιώνει και κάτι ακόμη. Τον ultrasonic σαρωτή αποτυπωμάτων που θα βρίσκεται κάτω από την οθόνη. Ορισμένες φήμες ανέφεραν ότι η σειρά Galaxy S20 θα εγκαταλείψει τον ultrasonic σαρωτή αποτυπωμάτων για χάρη ενός οπτικού. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το Galaxy S20+ έρχεται με ultrasonic σαρωτή αποτυπωμάτων. Η πηγή της ιστοσελίδας μπόρεσε να το επιβεβαιώσει αυτό, ελέγχοντας αν η περιοχή του σαρωτή φωτίζεται, καθώς αυτό αποτελεί την κύρια οπτική διαφορά μεταξύ των δυο. Στην περίπτωση ενός οπτικού σαρωτή, η περιοχή σκαναρίσματος στην οθόνη φωτίζεται, ενώ ο ultrasonic δεν χρειάζεται φως για την λειτουργία του.

Οι περισσότεροι από εμάς υποψιαστήκαμε ότι τα Samsung Flagships θα εξοπλιστούν με τον νέο 3D Sonic Max ultrasonic fingerprint scanner. Ωστόσο, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί προς το παρόν η συγκεκριμένη λεπτομέρεια. Προσπάθησαν ακόμη και να δουν αν υπάρχουν ρυθμίσεις για το σκανάρισμα δυο δαχτύλων ταυτόχρονα, χαρακτηριστικό του νέου αισθητήρα, αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Επομένως μένει να φανεί αν θα έχει τον νέο αισθητήρα.

120Hz Display

Μια άλλη σημαντική ανακάλυψη είναι η επιβεβαίωση οθόνης 120Hz. Στην εικόνα που βλέπουμε ακριβώς από κάτω έχουμε την οθόνη ρύθμισης και πιο συγκεκριμένα το toggle, κάτι που αποτελεί την πιο χαρακτηριστική επιβεβαίωση. θα είναι τα πρώτα smartphones της Samsung με refresh rate μεγαλύτερο των 60Hz. Να σημειωθεί όμως, ότι τα 120Hz είναι διαθέσιμα σε FHD+ ανάλυση.

Και αν θέλετε να δείτε συνολικά πως μοιάζει η συσκευή, έχουμε ένα video . Το Galaxy S20+ είναι επίσης η πρώτη S series συσκευή χωρίς ένα headphone jack. Αντίθετα, θα καταφθάσει με AKG USB Type-C earbuds. Και ίσως θα είναι τα ίδια που συναντούμε στα Galaxy Note 10. Επιπλέον, θα έρθει με Super Fast charger στο κουτί. Το Galaxy S20+ θα υποστηρίζει 25W fast charging.

Το Galaxy S20+ είναι μια ιδιαίτερα ψηλή συσκευή. Στη φωτογραφία ακριβώς από κάτω συγκρίνεται με το Galaxy S10+.

Βασικά χαρακτηριστικά:

Η εφαρμογή Device info δείχνει ότι το Galaxy S20+ έρχεται με 11GB RAM το οποίο μάλλον θα διαφημιστεί ως 12GB. Η Samsung θα τοποθετήσει LPDDR5 RAM στο smartphone, το οποίο υποστηρίζεται από τον memory controller του Snapdragon 865. Το S20+ θα έρθει επίσης με 128GB storage  με χωρητικότητα μπαταρίας 4.500 mAh και τυπική χωρητικότητα 4.370 mAh.

Το Samsung Galaxy S20+, αποδεικνύεται ότι αποτελεί μια εξαιρετική συσκευή. Η απουσία του Qualcomm σαρωτή αποτυπωμάτων και του headphone jack αποτελούν  μια παραχώρηση, αλλά ας μην ξεχνάμε την 120Hz οθόνη με την οποία θα εξοπλιστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.