Η Qualcomm προέβη στην επίσημη ανακοίνωση της επόμενης γενιάς των flagship επεξεργαστών για συσκευές, του Snapdragon 865, ο οποίος όμως θα χρειαστεί ένα ξεχωριστό 5G μόντεμ για την υποστήριξη τέτοιου είδους δικτύων. Μαζί με τον 865 που ανακοινώθηκε, ανακοινώθηκε και ο Snapdragon 765 με ενσωματωμένη 5G υποστήριξη εδώ. Ωστόσο, είναι ένας λιγότερο ισχυρός επεξεργαστής σε σχέση με τον Snapdragon 865, και θα βρίσκεται στα Android flagships του 2020.

Η αλήθεια είναι η Qualcomm μας προετοίμαζε για την άφιξη Snapdragon chips με ενσωματωμένο 5G modem από τον Φεβρουάριο. Αλλά είναι λίγο παράξενο το γεγονός ότι ενσωματώνει σε ένα λιγότερο ισχυρό SoC τέτοιου είδους υποστήριξη, ενώ το αφήνει σαν προαιρετική επιλογή στον flagship 865.  Αντίθετα, ο Snapdraon 865 θα προσφέρει 5G υποστήριξη με τον τρόπο που το κάνει και η ήδη υπάρχουσα γενιά, ο Snapdragon 855. Aν οι κατασκευαστές θέλουν 5G θα χρειαστεί να τοποθετήσουν ένα ξεχωριστό μόντεμ, στη προκειμένη περίπτωση το δεύτερης γενιάς X55, παρά το γεγονός ότι η Qualcomm αναφέρει ότι δεν θα προσφέρει μια 4G έκδοση του 865.

Αυτά προς το παρόν, καθώς οι επιμέρους λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν στις 4 Δεκεμβρίου. Σχεδόν κάθε κατασκευαστής του Android χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή της σειράς Snapdragon 800 series, το οποίο σημαίνει ότι οτιδήποτε η Qualcomm ανακοινώσει για τον Snapdragon 865 θα αποτελεί επίσης preview για το τι αναμένουμε από τα τηλέφωνα του 2020, όπως τα Galaxy S11, OnePlus 8, Pixel 5, galaxy Note 11, LG G9 και πολλά άλλα. Ραντεβού αύριο με περισσότερες λεπτομέρειες από το Snapdragon Tech Summit.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.