Οι διαρροές συνεχίζουν για το Samsung Galaxy S20+ και σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε μια εκτενή αναφορά στα χαρακτηριστικά της κάμερας. Χάρη σε ένα πλήθος φωτογραφιών που μοιράστηκε με το XDA Developers μια ανώνυμη πηγή, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα μέλος της επόμενης ναυαρχίδας της Samsung. Απλά και μόνο κοιτώντας στις εν λόγω φωτογραφίες, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 4 στο πίσω μέρος κάμερες και 1 μπροστά. Η πηγή όμως αναφέρεται και στα νέα features της κάμερας.

Megapixels και Sensors

 • Main Camera: Sony IMX 555
  • 12MP 1.8μm pixel size
 • Secondary Camera: Samsung ISOCell S5KGW2
  • 64MP
 • Τρίτη Camera: Samsung ISOCell S5K2LA
 • Τέταρτη κάμερα Camera: Unknown
 • FΜπροστινή κάμερα : Sony IMX 374
  • Ο ίδιος 10MP sensor όπως στο Galaxy S10/Note 10
  •  Υποστήριξη 4K 60fps video recording

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι η ανάλυση της κύριας κάμερας. Θα πρόκειται για έναν 12MP 1.8μm sensor, όπως μας είχε ενημερώσει αν θυμάστε ο IceUniverse. Ο αισθητήρας είναι ο IMX 555 της Sony.  Από την μεριά του και ο Ishan Agarwal επιβεβαιώνει ότι ο 12MP 1.8μm sensor θα είναι ο κύριος αισθητήρας. Κάτι τέτοιο αφήνει τον φημολογούμενο 64MP αισθητήρα μέρος του camera setup, χωρίς να γνωρίζουμε όμως για τι θα χρησιμοποιηθεί.

Αυτό που δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το xda developers είναι η ύπαρξη macro φακού ή αισθητήρα 108MP. Το camera app δεν παρουσιάζει πρόσβαση σε μια 108MP κάμερα ή σε macro mode. Βέβαια, το λογισμικό είναι σε πρώιμη φάση επομένως μπορεί να λείπει, αλλά η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι η συσκευή απλά δεν έχει αυτούς τους αισθητήρες. Μόνο το Samsung galaxy S20 ultra λέγεται ότι θα έχει τον 108MP. Επιπλέον, επιβεβαιώνεται ότι οι telephoto φακοί στα Galaxy S20 και Galaxy S20+ προσφέρουν 3Χ zoom με συνολικό 30x zoom.

Video Recording

Στο Galaxy S20+ επιβεβαιώνεται ότι πλέον θα υποστηρίζεται [email protected] video recording. Επιπλέον, το τηλέφωνο θα μπορεί να προβεί στην εγγραφή [email protected] με video stabilization (πιθανόν και OIS και EIS) τόσο για τις μπροστινές όσο και τις οπίσθιες κάμερες.Επιπλέον δεν φαίνεται να υποστηρίζει 4K 60fps HDR video, όπως και σε 8K 30fps video δεν θα υπάρχει HDR αλλά κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο σε τέτοια ανάλυση.

 

Η Samsung επίσης θα εισάγει το νέο intelligent feature γνωστό ως “Smart selfie angle.” Θα ανιχνεύει πόσοι άνθρωποι είναι στο frame και θα πραγματοποιεί την μετάβαση σε wide-angle mode στη selfie κάμερα. Κάτι τέτοιο υπονοεί ότι η μπροστινή κάμερα θα έχει wide angle φακό.

Ένα νέο mode θα είναι και το Single take. Θα σου επιτρέπει να περιφέρεις το smartphone στο περιβάλλον και αυτό αυτομάτως θα προβαίνει στη λήψη φωτογραφιών και video. Θα λειτουργεί και για τις selfies, ενώ ακριβώς από κάτω μπορείτε να δείτε ένα demo video του χαρακτηριστικού. Στη συνέχεια θα σου προτείνει μερικά και θα σου δείχνει τις καλύτερες λήψεις. Ακόμη έχει και custom UI στη gallery.

Από την μεριά του το Pro Video σου επιτρέπει βασικά να χρησιμοποιείς τα pro mode settings ενώ λαμβάνεις video. Δεν υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες ή βίντεο από αυτό το mode γιατί κρασάριζε στη συσκευή της πηγής. Επίσης φαίνεται να απουσιάζει και το Director View.

Όσον αφορά το camera setup, μπορούμε βασικά να δούμε τέσσερις αισθητήρες, αν και υπάρχουν 6 τρύπες στο πίσω μέρος. Στην αριστερή πλευρά έχουμε 3 αισθητήρες κάμερας που μάλλον είναι η telephoto, η κύρια και η ultrawide. Στην δεξιά πλευρά, έχουμε τον τέταρτο, άγνωστο προς το παρόν αισθητήρα. Κάτω από αυτόν, υπάρχει μια μικρή οπή. Πρόκειται για το μικρόφωνο που θα χρησιμοποιηθεί για καλύτερο ήχο στο zoom in mic feature. Τέλος το flash, παραμένει το ίδιο από το S10 και Note 10. Σε γενικές γραμμές η συσκευή θα δίνει τις καλύτερες φωτογραφίες και video.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.