Επιδόσεις
Στο κομμάτι των επιδόσεων και του hardware η Samsung για άλλη μια φορά επιλέγει δικό της chipset και συγκεκριμένα τον Exynos 9611, που αποτελεί μικρή αναβάθμιση σε σχέση με τον Exynos 9610 του Galaxy A50, κάτι που υποδηλώνει και το όνομά του. Μαζί του θα βρούμε 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο, επεκτάσιμο με microSD μέσω ξεχωριστής θύρας για αυτό. Με αυτό τον τρόπο η συσκευή παραμένει Dual SIM ακόμα και αν θέλετε παραπάνω αποθηκευτικό χώρο. Ο Exynos 9611 αποτελείται από 8 συνολικά πυρήνες, με τους 4 να είναι Cortex-A73 στα 2.34GHz και τους άλλους 4 να είναι Cortex-A53 στα 1.7GHz για τις πιο ήπιες διεργασίες. Τα γραφικά αναλαμβάνει μια Mali-G72 με τρεις πυρήνες.
Η απόδοση του chipset είναι αρκετά καλή, χωρίς ιδιαίτερα κολλήματα και καθυστερήσεις. Όμως ο ανταγωνισμός χρησιμοποιεί αρκετά δυνατότερα chipsets και μάλιστα σε χαμηλότερη τιμή. Αυτό δεν σημαίνει πως θα έχετε πρόβλημα στην χρήση της συσκευής, αφού οι απαιτήσεις των εφαρμογών δεν έχουν αυξηθεί δραματικά τον τελευταίο χρόνο.
Εμείς καταφέραμε να τρέξουμε ακόμα και αρκετά απαιτητικά παιχνίδια, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Η αλήθεια είναι όμως πως στα €399 που ζητάει η Samsung θα θέλαμε δυνατότερο chipset, δεδομένων και των υποχωρήσεων στα υλικά κατασκευής.
Τις επιδόσεις μπορούμε να τις δούμε και στα Benchmarks που δηλώνουν πως η συσκευή είναι ικανή να τρέξει τα πάντα με σχετική άνεση.
Αυτονομία
Το Samsung Galaxy A51 έρχεται με μπαταρία 4000 mAh που είναι υπεραρκετή για να προσφέρει πολύ καλή αυτονομία. Σε συνδυασμό με το βελτιωμένο One UI 2.0 που ήρθε με βελτιώσεις στην κατανάλωση, η συσκευή θα μας δώσει πολύ εύκολα μια μέρα χρήσης, ενώ με συνηθισμένη χρήση θα δούμε μέχρι και δύο μέρες λειτουργίας, αρκεί να μην είστε όλη την μέρα στα social media.
Την πολύ καλή επίδοση της μπαταρίας βλέπουμε και στο PCMark, που στο τεστ μπαταρίας κατάφερε να αδειάσει το 80% της μπαταρίας σε 13 ώρες και 58 λεπτά, που είναι πολύ καλή επίδοση.
Από φόρτιση, η συσκευή φορτίζει στα 15W μια πλήρη φόρτιση χρειάζεται περίπου 1.5 ώρα.
Συμπεράσματα
Το Samsung Galaxy A51 είναι σαφώς αναβαθμισμένο από τον προκάτοχό του, όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Στα θετικά έχουμε μια άριστη οθόνη, πολύ καλό ήχο και μια αρκετά βελτιωμένη κάμερα, ικανή για μερικές πολύ όμορφες λήψεις. Η αυτονομία είναι από τα δυνατά σημεία της συσκευής, ενώ η εμφάνιση είναι πραγματικά ξεχωριστή και πολύ όμορφη.
Όμως σε αυτή την τιμή θα θέλαμε καλύτερη ποιότητα κατασκευής και φυσικά πιο δυνατό chipset, για να μπορεί να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τις συσκευές του ανταγωνισμού που σε χαμηλότερα χρήματα έρχονται με πολύ δυνατότερο chip.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.