Η Samsung μετά από μια δύσκολη περίοδο στην μεσαία κατηγορία, κατάφερε να επιστρέψει πέρσι με την σειρά Α. Φέτος η Samsung θέλει να συνεχίσει την ανοδική πορεία στην μεσαία κατηγορία, που ως επί το πλείστον φέρνει και τα μεγαλύτερα κέρδη στις εταιρίες. Έτσι η πιο ανταγωνιστική συσκευή της εταιρίας θα είναι το Galaxy A51 που έρχεται στα καταστήματα στα €399.

H συσκευή έρχεται με κατασκευή από πλαστικό για το πλαίσιο και Gorilla Glass 3 για την πρόσοψη, ενώ στην πλάτη έχει αυτό που η εταιρία αποκαλεί Glastic, που ειναι στην ουσία πλαστικό γυαλί.

Η οθόνη του Galaxy A51 είναι στις 6.5 ίντσες, ενώ είναι τεχνολογίας Super AMOLED. Η ανάλυση του πάνελ είναι 1080×2400, πράγμα που σημαίνει πως η αναλογία της οθόνης είναι 20:9, ενώ η πυκνότητα σε εικονοστοιχεία είναι στα 405ppi.

Στο εσωτερικό της συσκευής θα βρούμε τον Exynos 9611, μαζί με 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο, επεκτάσιμο με microSD χωρίς την ανάγκη να “θυσιάσουμε” την μία SIM μας, αφού έχει ξεχωριστή θύρα για αυτό τον σκοπό. Τα γραφικά αναλαμβάνει μια Mali-G72 με τρεις πυρήνες.

Στο κομμάτι της φωτογραφίας θα βρούμε τετραπλή κάμερα στο πίσω μέρος με τον κύριο αισθητήρα να είναι στα 48MP πίσω από φακό 26mm διαφράγματος f/2.0. Έναν αισθητήρα 12MP πίσω από φακό 13mm διαφράγματος f/2.2. Έναν αισθητήρα 5MP πίσω από φακό 40mm διαφράγματος f/2.4 για λήψεις από απόσταση ή για λήψεις από πολύ κοντά. Τέλος έχουμε έναν αισθητήρα 5MP για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου. Στην πρόσοψη θα βρούμε κάμερα 32MP, πίσω από φακό 26mm διαφράγματος f/2.2. Από το πίσω μέρος κάνουμε λήψη βίντεο 4Κ, ενώ από την πρόσοψη 1080p.

Η συσκευή έρχεται με μπαταρία 4000 και οπτικό σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Από λειτουργικό θα βρούμε Android 10, με το One UI 2.0 για γραφικό περιβάλλον.

Ας δούμε την συσκευή πιο αναλυτικά.

Σχεδιασμός

Το Samsung Galaxy A51 είναι κατασκευασμένο από επιχρωμιωμένο πλαστικό για το πλαίσιο και πλαστικό γυαλί για την πλάτη. Αυτός είναι ο τρόπος της εταιρίας να μειώσει το κόστος της συσκευής, αν και στην ίδια κατηγορία έχουμε δει συσκευές με αλουμίνιο σε χαμηλότερη τιμή. Όμως η εταιρία έχει εστιάσει την εμφάνιση που μας δίνει μια μικρή γεύση από τον σχεδιασμό του επερχόμενου Galaxy S20. Το πλαστικό γυαλί στο πίσω μέρος έχει ένα διαμαντένιο pattern, ενώ φωτίζει διαφορετικά με βάση την γωνία που πέφτει το φως. Δυστυχώς όμως, το Glastic είναι επιρρεπές σε γρατζουνιές, οπότε προτείνουμε μια διάφανη θήκη για να μην χάσετε και τα όμορφα εφέ που δημιουργεί στο πίσω μέρος του.

Στο χέρι η συσκευή έχει ικανοποιητική αίσθηση για την κατηγορία της συσκευή. Το χαμηλό του βάρος προδίδει την κατασκευή από πλαστικό, όμως η εμφάνιση μας αποζημιώνει. Τα bezels της συσκευής είναι πολύ μικρά, κάνοντας πιο εντυπωσιακή την πολύ μεγάλη του οθόνη, ενώ η εμπρόσθια κάμερα βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης, με οπή μικρότερη από ότι μας είχε συνηθίσει η Samsung μέχρι σήμερα.

Στο πίσω μέρος θα βρούμε επίσης και τις 4 κάμερες της συσκευής, με διάταξη που είναι αντίστοιχη με αυτή που βλέπουμε στις διαρροές του Galaxy S20.

Η εμφάνιση θα καλύψει όσους θέλουν μια όμορφη συσκευή, όμως όσοι θέλουν ποιοτικότερα υλικά, ίσως να μην ικανοποιηθούν πλήρως.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.