Οθόνη
Η οθόνη του Galaxy A51 δεν έχει πολλές αλλαγές από τον προκάτοχό του, όμως αυτό δεν είναι κακό. Η οθόνη είναι στις 6.5 ίντσες, τεχνολογίας Super AMOLED, με ανάλυση 1080×2400. Όλα αυτά σχηματίζουν μια από τις καλύτερες οθόνες της μεσαίας κατηγορίας, τομέας που η Samsung έχει τα πρωτεία. Με πολύ καλή χρωματική απόδοση αποδίδει τον ρεαλισμό και την ζωντάνια που χρειάζεται.
Οι γωνίες θέασης είναι εξαιρετικές και η θέαση ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους άριστη. Η ανάλυση είναι αρκετή για μεγάλη οξύτητα στην εικόνα, με τη την πυκνότητα σε εικονοστοιχεία να φτάνει τα 405ppi.
Οι οθόνες είναι ένα βασικό στοιχεί για την επιλογή τηλεφώνου και η Samsung πάντα είναι στις πρώτες επιλογές όσων θέλουν καλή οθόνη στις συσκευές τους.
Ήχος
Στο κομμάτι του ήχου το Galaxy A51 έρχεται με μονοφωνικό ηχείο στο κάτω μέρος του με απόδοση περίπου στον μέσω όρο. Έχουμε ικανοποιητική ένταση και σχετικά καθαρό ήχο. Οι μεσαίες είναι καλές και οι ψηλές καθαρές αν και λίγο τσιριχτές.
Αν όμως θέλετε καλό ήχο, θα πρέπει αν συνδέσετε τα ακουστικά σας στην 3.5mm jack θύρα και να ενεργοποιήσετε το Dolby Atmos. Έτσι θα έχετε σαφώς βελτιωμένο ήχο, με πολύ δυνατό μπάσο, πεντακάθαρες ψηλές και σωστές μεσαίες.
Κάμερα
Εδώ έχουμε ίσως την μεγαλύτερη αναβάθμιση του Galaxy A51 σε σχέση με τον προκάτοχο του. Η συσκευή έρχεται με 4 συνολικά κάμερες στο πίσω μέρος, με την τέταρτη να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου.
Ξεκινάμε λοιπόν από την βασική κάμερα που έρχεται με αισθητήρα 48MP, πίσω από φακό διαφράγματος f/2.0. Η συσκευή χρησιμοποιεί την τεχνική του Pixel Binning, που σημαίνει πως συνδυάζει 4 γειτονικά pixels σε ένα, μειώνοντας μεν την ανάλυση στα 12MP, αλλά αυξάνει κατά πολύ την ποιότητα, ενώ μειώνει και τον θόρυβο.
Έτσι λοιπόν ο βασικός αισθητήρας μπορεί να τραβήξει πολύ καλές φωτογραφίες σε συνθήκες καλού φωτισμού, ενώ θα λέγαμε πως η ποιότητα είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με το Galaxy A50. Το δυναμικό εύρος είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα και τα χρώματα αρκετά ρεαλιστικά.
Σε χαμηλό φωτισμό όμως έχουμε σαφώς μικρότερη βελτίωση, αφού το διάφραγμα του φακού είναι αρκετά κλειστό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ύπαρξη παραπάνω θορύβου, που μεταφράζεται σε χαμηλότερη λεπτομέρεια. Ευτυχώς έχουμε λειτουργία νυκτός που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα των παραγόμενων φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες που παράγονται από το night mode είναι πολύ φωτισμένες, ακόμα και όταν δεν υπάρχει αρκετό φως.
Ο αμέσως επόμενος αισθητήρας είναι στα 12MP πίσω από υπερευρυγώνιο φακό. Αυτή είναι σημαντική βελτίωση, ο εν λόγω φακός απαιτεί μεγαλύτερη ανάλυση για να χωρέσει όλη την πληροφορία που λαμβάνει. Έτσι έχουμε άνοδο από τα 8MP του Galaxy A51 στα 12MP, παρέχοντας την έξτρα ανάλυση που χρειάζεται για μεγαλύτερη λεπτομέρεια στις φωτογραφίες. Βελτίωση έχουμε και στον φακό, που πλέον έχει διάφραγμα f/2.2 από τα f/2.4. Αυτό του επιτρέπει να συλλέξει περισσότερο φως από τον προκάτοχό του, βελτιώνοντας το αποτέλεσμα σε σχέση με το Galaxy A50.
Αυτό που είναι εντελώς νέο στην συσκευή είναι ο τηλεφακός, που προσφέρει 2Χ οπτικό ζουμ, με την διαφορά πως λειτουργεί και σαν macro φακός. Η ανάλυση είναι χαμηλότερη, στα 5MP, όμως το αποτέλεσμα που προσφέρει είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Άλλωστε ακόμα και τα 5MP είναι αρκετά περισσότερα από τα 2MP που προσφέρει ο ανταγωνισμό στις δικές του υλοποιήσεις.
Η τέταρτη κάμερα είναι στα 5MP και όπως είπαμε είναι αποκλειστικά για τον υπολογισμό του βάθους πεδίου, ώστε να προσφέρει το πολυπόθητο θόλωμα στο φόντο (Bokeh).
Στο κομμάτι του βίντεο έχουμε δυνατότητα λήψης 4Κ βίντεο από την πίσω αλλά και την μπροστινή κάμερα, κάτι που δεν συναντάμε σε συσκευές αυτής κατηγορίας. Δυστυχώς δεν έχουμε σταθεροποιήση σε 4Κ, οπότε θα πρέπει να έχετε πολύ σταθερό χέρι. Η ποιότητα όμως και η ταχύτητα εστίασης είναι εξαιρετική, κάτι που θα χαροποιήσει τους χρήστες του που θέλουν καλό βίντεο.
Η κάμερα του Galaxy A51 έχει πολύ καλή απόδοση στο σύνολό της, αφήνοντας φυσικά περιθώρια βελτίωσης.
Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με επιδόσεις και αυτονομία.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.