Η διάθεση smartphone συσκευών βρίσκεται σε πτωτική πορεία σε σχεδόν κάθε μέρος του κόσμου, ωστόσο μια αγορά η οποία επηρεάζεται περισσότερο είναι η Ευρώπη, όπως δείχνει άλλωστε η τελευταία και πιο πρόσφατη έκθεση της CounterPoint Research. Κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου η διάθεση συσκευών στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 12%, από τα υψηλότερα ποσοστά δηλαδή εδώ και μια δεκαετία.

Τα σημαντικά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, μαζί με τα lockdowns που αφορούν τον Covid 19 θεωρούνται ως οι κύριες αιτίες των ελλείψεων σε εξαρτήματα. Από την άλλη ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ήρθε να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, με το κόστος διαβίωσης να έχει εκτοξευθεί και τον πληθωρισμό να κάνει πάρτι.

Επιπλέον, η απόφαση απόσυρσης πολλών εταιρειών από την Ρωσία είχε επίσης αρνητικά αποτελέσματα. Η αγορά εκείνη ήταν η μεγαλύτερη της Ευρώπης.

Η κατάταξη

Αν τώρα αναφερθούμε σε ποσοστά ανά κατασκευαστή, η Samsung διατήρησε την ηγετική της θέση στην Ευρώπη με μερίδιο 35% το πρώτο τρίμηνο του 2022, ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα αν σκεφθεί κανείς ότι πούλησε κατά 16% λιγότερα smartphones σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Αλλά και η Apple σημειώνει σημαντικές απώλειες, παρά την άφιξη ενός νέου smartphone, του οικονομικού iPhone SE 2022. Ωστόσο επέκτεινε το μερίδιο από το 24% στο 25%, διατηρώντας την δεύτερη θέση μπροστά από την Xiaomi.

Αφαίρεσε αυτά τα Google Play apps από το smartphone σου με 2 εκ. downloads

H Χiaomi ωστόσο, είναι ο μεγαλύτερος χαμένος στην Ευρώπη, με την πτώση στη διάθεση συσκευών να αγγίζει το 36%, εξαφανίζοντας ένα 5% από το μερίδιό της. Βρίσκεται στην τρίτη θέση, αλλά πλησιάζει επικίνδυνα η Oppo.  Η Realme από την άλλη πλευρά είναι η μεγάλη κερδισμένη, με 67% ανάπτυξη χρόνο με το χρόνο, διπλασιάζοντας το μερίδιό της στο 4%.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.