Σύμφωνα με νέες μελέτες η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στη διαδικασία κατάργησης του χάλκινου δικτύου τηλεπικοινωνιών συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τη διαπίστωση του Συμβούλιο Ευρώπης για το FTTH (FTTH Council Europe) και την εταιρεία συμβούλων Cullen, δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο σχέδιο απενεργοποίησης του χαλκού στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την αναφορά αυτή οι χάλκινες συνδέσεις κυριαρχούν στην Ελλάδα και οι συνδέσεις οπτικών ινών είναι πολύ λίγες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Cullen χαρακτηρίζει ως “μηδενική φάση (phase 0)” την πορεία που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας.

Ελλάδα κατάργηση χαλκού οπτικές

Παρ όλα αυτά στην ίδια “μηδενική φάση” βρίσκονται και η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Πολωνία και η Ιταλία. Αντίθετα, οι πιο προχωρημένες χώρες είναι η Ισπανία, η Ρουμανία και η Σουηδία, οι οποίες βρίσκονται σε “Phase 3”, δηλαδή έχουν ανακοινώσει σχέδια “σβησίματος” των χάλκινων δικτύων τους και έχουν ορίσει ημερομηνία που θα γίνει αυτό. Οι πιο προχωρημένες χώρες στην απενεργοποίηση του χάλκινου δικτύου τους είναι η Ισπανία, η οποία έχει προγραμματίσει για φέτος τη μετάβαση στις οπτικές ίνες.

Το νέο σφάλμα που δεν επέτρεπε εγκατάσταση του Google Chrome σε συσκευές με Windows

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, μόλις σε δώδεκα χώρες οι κυρίαρχοι πάροχοι έχουν ένα σχέδιο για την πλήρη απενεργοποίηση του χαλκού. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή η Ελλάδα δεν ξεκίνησε ακόμα πιλοτικά την απενεργοποίηση του χαλκού καθώς είναι η χώρα με τη χαμηλότερη διείσδυση συνδέσεων FTTH στην Ευρώπη. Τα στοιχεία που παραθέτει η μελέτη περιλαμβάνει στοιχεία μέχρι το τέλος 2023. Παρ όλα αυτά σήμερα η διείσδυση FTTH/B στη χώρα μας είναι πάνω από 400.000 συνδέσεις και βρίσκεται πιο ψηλά από τη Γερμανία και το Βέλγιο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κι εδώ απλά γελάμε. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα είναι καν στη λίστα από τη στιγμή που έχει τη μικρότερη διείσδυση σε οπτικές ίνες. Και δεν αναφέρομαι προφανώς στα αστικά κέντρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.