Του

Το 2018, θα μείνει ως η χρονιά όπου έγινε απίθανο να αγνοήσεις τις όλο και αυξανόμενες προόδους στο hardware των smartphone συσκευών, από υπερβολικές συστοιχίες καμερών και πολύ γρήγορες τεχνολογίες φόρτισης, σε in-display fingerprint scanners, ενώ δεν απουσίαζαν και οι δημιουργικοί τρόποι που επέτρεπαν την επέκταση της οθόνης όσο πιο πολύ γινόταν για να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της μπροστινή επιφάνειας. Σε μια εποχή, που η Apple, η Samsung και πλέον η Google επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια στο design των συσκευών τους, άλλες προτάσεις όπως τα Oppo Find X, Huawei P20 Pro, και Vivo Nex θα παραμείνουν στη μνήμη μας για το ελκυστικό τους design.

Αυτό από την άλλη πλευρά βέβαια, δεν συνεπάγεται αυτόματα, ότι είναι οι καλύτερες συσκευές που μπορείς να χρησιμοποιείς. Πολλοί έμπειροι χρήστες του Android στη Δύση, που δοκιμάζουν Android smartphones, όπως για παράδειγμα reviewers, συχνά  έρχονται αντιμέτωποι με ένα εμπόδιο που δεν μπορούν να ξεπεράσουν. Το software. Για όσους δεν γνωρίζουν, το λογισμικό στη Κίνα, δεν έχει καμιά σχέση με το λογισμικό που βρίσκεται εγκατεστημένο σε συσκευές που πωλούνται εκτός Κίνας. Η αλήθεια είναι, ότι οι περισσότεροι Android κατασκευαστές έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν ακόμη στο χώρο του software development. Κανείς δεν έχει την τέλεια απάντηση γιατί ο καθένας αντιγράφει το iPhone camera app.

Ας πάμε όμως λίγο πίσω στο 2013 και πιο συγκεκριμένα, στο καλοκαίρι εκείνου του έτους και τον ενθουσιασμό του κόσμου για τα Google Play Editions του Samsung Galaxy S4 και του HTC One. Επρόκειτο για ξεκλειδωμένες εκδόσεις των νέων flagship smartphones που έγιναν διαθέσιμες για αγορά μέσω του Google Play Store και το μεγαλύτερο feature τους, ήταν η έλλειψη features.

Έτρεχαν μια έκδοση του Android που απέφευγε οποιοδήποτε customization εκ μέρους των κατασκευαστών. Οι enthusiasts χρήστες το αποκαλούσαν stock Android, που φαινομενικά σήμαινε Android όπως το σχεδίασε η Google. Αλλά ο λόγος που το Android έλαβε τόσο μεγάλη προσοχή, ήταν ότι οι κατασκευαστές μπορούσαν να το πάρουν εντελώς δωρεάν και να το παραμετροποιήσουν σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες, κάτι που έκανε την Google να θεωρήσει ότι θα μπορέσει να καταπολεμήσει ανταγωνιστικές mobile εκδόσεις, όπως τα Windows. Αυτή η πρακτική, έφθασε στο αποκορύφωμά της το 2012, με bloated skins όπως το Samsung TouchWiz και το HTC Sense, που επιβράδυναν πολύ καλά Android smartphones, με γραφικά και πλήρως άχρηστα features. Για αυτό τον λόγο, τα Google Play Editions κατάφεραν να αποκτήσουν σημαντικό μερίδιο αγοράς, με εξαιρετικό hardware και απλό λογισμικό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.