Πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκε η εξαγορά του μεγαλύτερου δικτύου των ATMs που λειτουργεί εκτός καταστημάτων η Τράπεζα Πειραιώς με τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας που φέρει την ονομασία Κέα Λειτουργία και Διαχείριση Δικτύων ΑΤΜ Μονοπρόσωπη Α.Ε. – ΚΕΑ.
Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα η ιστοσελίδα moneyonline.gr, η ΚΕΑ ανήκει στη Printec, μια τρίτη εταιρεία η οποία θα διαχειρίζεται συγκεκριμένο αριθμό ΑΤΜ. Αυτή τη στιγμή η Πειραιώς έχει στη κατοχή περίπου 360 ΑΤΜ που βρίσκονται εκτός του δικτύου καταστημάτων της και όσα υπάρχουν στα καταστήματα. Η ιστοσελίδα αναφέρει:
Cosmote: Το απόλυτο πακέτο επίθεση στο Starlink είναι γεγονός από Ιούνιο
Στα υπόλοιπα ωστόσο 850 ΑΤΜ φαίνεται πως θα ισχύουν οι χρεώσεις που εφαρμόζονται στις συναλλαγές όταν αυτές πραγματοποιούνται σε μηχάνημα τρίτης τράπεζας. Δηλαδή, οι πελάτες της Πειραιώς στα συγκεκριμένα σημεία δεν θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών δωρεάν, αλλά θα πληρώνουν προμήθεια με βάση την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η Printec.
Το μόνο θετικό είναι ότι το ΑΤΜ θα ενημερώνει το χρήστη για το αν θα μπορεί να γίνει η συναλλαγή χωρίς προμήθεια πριν από την διενέργεια αυτής.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.