Η Nokia, η φινλανδική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, μηνύει την Amazon και την HP για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση ενός συνδυασμού βασικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με video streaming. Η γνωστή εταιρεία κατέθεσε αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Delaware και έχει επίσης καταθέσει παρόμοιες αγωγές στη Γερμανία, στην Ινδία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Ευρωπαϊκό Ενιαίο Δικαστήριο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας.

Η Nokia διευκρινίζει ότι οι πλατφόρμες Amazon Prime και Twitch χρησιμοποιούν τεχνολογία κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την ίδια για συμπίεση βίντεο, παράδοση περιεχομένου και σύσταση περιεχομένου, μεταξύ άλλων. Επίσης, οι συσκευές της HP διαπιστώθηκε ότι παραβιάζουν την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία ροής βίντεο της Nokia.

Nokia Amazon HP Video Streaming

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Nokia, η εταιρεία προσέφερε στην Amazon και στην HP δίκαιους όρους για τη διαπραγμάτευση αδειών χρήσης της κατοχυρωμένης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίας της, αλλά και οι δύο εταιρείες απέρριψαν τις προσφορές. Η Nokia είναι ένας κορυφαίος παίκτης στον τομέα της Ε&Α με επενδύσεις άνω των 140 δισεκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία 20 χρόνια και με κυριότητα σε πάνω από 20.000 οικογένειες πατεντών σε διάφορες χώρες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.