Εταιρείες όπως η ASUS και η Lenovo προσπαθούν εδώ και μερικά χρόνια να κερδίσουν τους πιθανούς πελάτες των foldable laptop. Ακριβώς όπως η Samsung, η Google, και άλλες, προσπαθούν να επενδύσουν στα foldable smartphone. Η HP συμμετέχει τώρα στη μάχη των αναδιπλούμενων συσκευών με το δικό της foldable PC, το HP Spectre Fold. Αν και η πρώτη πρόταση της HP στο χώρο φαίνεται πολλά υποσχόμενη, θα μπορούσε να επισκιαστεί από την τιμή της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Spectre Fold διεκδικεί τον τίτλο του μικρότερου και λεπτότερου αναδιπλούμενου υπολογιστή 17 ιντσών στον κόσμο. Με αντάλλαγμα αυτή την ευκολία, ωστόσο, αυτό το foldable PC κοστίζει 5.000 δολάρια. Η τιμή αυτή καθιστά το Spectre Fold ακριβότερο από οποιονδήποτε άλλο φορητό υπολογιστή αυτού του τύπου κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.

Ωστόσο, το HP Spectre Fold έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από το να είναι απλώς μικρό και λεπτό, όσο ένα tablet. Η HP συμβάλλει στην αιτιολόγηση αυτής της βαριάς τιμής με το σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά του φορητού υπολογιστή. Το Spectre Fold διαθέτει οθόνη αφής OLED 17 ιντσών ανάλυσης 2.5Κ (1920 x 2560). Αυτή η οθόνη προσφέρει 400 nits τυπικής φωτεινότητας και 500 nits φωτεινότητας σε HDR. Χρησιμοποιεί επίσης αναλογία διαστάσεων 3:4 και είναι η πρώτη αναδιπλούμενη οθόνη με πιστοποίηση IMAX Enhanced.

Η πιστοποίηση IMAX Enhanced σημαίνει ότι η συσκευή έχει ανταποκριθεί σε συγκεκριμένα πρότυπα απόδοσης βίντεο και ήχου που έχει θέσει η IMAX. Ειδικά για το Spectre Fold, αυτό σημαίνει ότι η οθόνη μπορεί να αναπαράγει περιεχόμενο σε αναλογία διαστάσεων IMAX, η μέγιστη φωτεινότητα του HDR πληροί τα πρότυπα IMAX και οι εικόνες παρουσιάζονται καθαρά με ελάχιστο θόρυβο και artifact.

Η μπαταρία παίζει επίσης ρόλο στο σχεδιασμό, καθώς η HP την κατανεμήσει σε όλο το σώμα για να διατηρήσει το βάρος ισορροπημένο ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό της συσκευής. Μιλώντας για βάρος, το HP Spectre Fold ζυγίζει λιγότερο από τα τρία κιλά, το οποίο είναι αρκετά ελαφρύ αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθός του.

HP Spectre Fold

Μερικές άλλες βασικές προδιαγραφές που πρέπει να σημειωθούν περιλαμβάνουν έναν επεξεργαστή Intel Core i7 12ης γενιάς, 16GB μνήμης RAM, 1 TB αποθηκευτικού χώρου SSD, υποστήριξη Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3, και μια κάμερα 5MP. Η μπαταρία 6 κυψελών, 94.3Whr λέγεται ότι διαρκεί 12 ώρες σε λειτουργία φορητού υπολογιστή και 11 ώρες σε λειτουργία desktop.

Όπως θα περιμένατε από μια αναδιπλούμενη συσκευή, το HP Spectre Fold μπορεί να προσανατολιστεί σε διαφορετικές μορφές. Η συσκευή 3-σε-1 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορητός υπολογιστής 12.3 ιντσών με ένα πληκτρολόγιο Bluetooth που βρίσκεται πάνω από τη μισή οθόνη. Αλλά μπορείτε επίσης να σύρετε το πληκτρολόγιο λίγο προς τα κάτω για να ενεργοποιήσετε μια λειτουργία εκτεταμένης προβολής. Αν αφαιρέσετε εντελώς το πληκτρολόγιο, ενεργοποιείται η λειτουργία διπλής οθόνης, εκτός αν το σηκώσετε όρθιο με την ενσωματωμένη βάση στήριξης. Όταν στέκεται όρθια, η συσκευή μεταβαίνει σε λειτουργία desktop ή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως μεγάλο tablet.

Πέρα από όλα αυτά, ο φορητός υπολογιστής διαθέτει υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό επιτρέπει διάφορες λειτουργίες, όπως λειτουργίες αφύπνισης, αυτόματη εξασθένιση οθόνης, και πολλά άλλα.

HP Spectre Fold

Το HP Spectre Fold θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και θα είναι διαθέσιμο στο HP.com και στα καταστήματα Best Buy σε περιορισμένες ποσότητες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.