Μια νέα ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει την Γη, για άλλη μία φορά, έχοντας περάσει μόνο λίγες ημέρες από την προηγούμενη. Αστρονόμοι παρατήρησαν πολύ έντονη ηλιακή δραστηριότητα μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, καταγράφοντας συνολικά 17 ηλιακές εκλάμψεις. Αυτό μαρτυρά πως μια ηλιακή καταιγίδα έρχεται προς τον πλανή της μας και θα τον πλήξει μέσα στις επόμενες ώρες.

Όταν έχουμε μεγάλες ηλιακές καταιγίδες να χτυπούν την Γη, προφανώς υπάρχουν και προβλήματα. Μπορεί η Γη να προστατεύει την ζωή στον πλανήτη, με το μαγνητικό της πεδίο, όμως δεν κάνει και το ίδιο για την ηλεκτρικές συσκευές, την ραδιοεποικοινωνία και την ηλεκτροδότηση. Έτσι, αναμένουμε διακοπές ρεύματος στα σημεία που θα χτυπήσει περισσότερη η ηλιακή καταιγίδα, προβλήματα με την επικοινωνία μέσω δορυφόρου και το GPS, καθώς και παρεμβολές στις ασύρματες επικοινωνίες.

Η νέα ηλιακή καταιγίδα που πλησιάζει τον πλανήτη μας, έχει το όνομα AR3664 και δημιουργήθηκε από 17 εκλάμψεις, μία εκ των οποίων να είναι ιδιαίτερα ισχυρή, σύμφωνα με τους ερευνητές που τις κατέγραψαν.

ηλιακή καταιγίδα
Διακοπές ραδιοφώνου βραχέων κυμάτων στις Ανατολικές ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη.(Πίστωση εικόνας: NOAA/SWPC)

 «Δεν έχω δει τέτοια έκρηξη στα 40 χρόνια που παρατηρώ τον ήλιο», δήλωσε ο ερασιτέχνης αστρονόμος Μίκαελ Καρρέρ από την Αυστρία στο SpaceWeather. «Τόσο γρήγορα και τόσο μακριά στο διάστημα! Ήταν γιγάντιο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επιτέλους! Επιστήμονες θεράπευσαν τον διαβήτη σε λίγες εβδομάδες!

Σύμφωνα με τα δεδομένα, η ηλιακή καταιγίδα θα κατευθυνθεί προς την Γη και θα φτάσει σε εμάς μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Λόγω της έντασής της, ίσως έχουμε πάλι την εμφάνιση Σέλας, σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην περιοχή που θα είναι εντονότερη η ηλιακή καταιγίδα. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε πιθανές διακοπές στις τηλεπικοινωνίες και προβλήματα στην επικοινωνία με δορυφόρους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.