Μπορεί το Netflix να έχει γίνει ένας παγκόσμιο κολοσσός με κεφαλαιοποίηση 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο η πρώτη επιχειρηματική ιδέα του ανθρώπου που το δημιούργησε του Reed Hastings δεν ήταν και τόσο υποσχόμενη. Τι είχε δημιουργήσει συγκεκριμένα;

Ένα ποντίκι ποδιού, το οποίο επέτρεπε στους χρήστες να κινήσουν τον κέρσορα με την πατούσα τους. Ήταν τόσο μεγάλη η πίστη του στις δυνατότητες του προϊόντος, ώστε σχεδόν να παρατήσει τις σπουδές του στο Stanford για να ιδρύσει μια εταιρεία που θα το ανέπτυσσε και θα το πουλούσε.

Σκότωσαν μεταστατικούς καρκίνους σε μια εξέλιξη – ορόσημο!

Τον ενοχλούσε το γεγονός ότι καθώς έγραφε κώδικα, έχανε χρόνο για να αφήσει το πληκτρολόγιο και να πιάσει το ποντίκι. Ωστόσο μόλις 48 ώρες μετά ο Hastings συνειδητοποίησε ότι το ποντίκι του ποδιού δεν θα δούλευε. Ο λόγος, πάθαινε κράμπες και μετά από δυο ημέρες ήταν πολύ βρώμικο.

Ο Reed Hastings διαθέτει σήμερα περιουσία 4.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και από μικρός είχε το μικρόβιο του επιχειρηματία. Βύθιζε οδοντογλυφίδες σε λάδι κανέλας και τις πουλούσε για 5 cents τη μία.

Το 1993 ο Hastings είχε νοικιάσει το «Apollo 13» αλλά είχε ξεχάσει να επιστρέψει τη βιντεοκασέτα, με αποτέλεσμα το video club να τον χρεώσει 40 δολάρια. Το ίδιο απόγευμα πήγε γυμναστήριο και συνειδητοποίησε ότι ακολουθούσε ένα καλύτερο μοντέλο. Πλήρωνες 30 με 40 δολάρια το μήνα για να γυμναστείς όσο λίγο ή πολύ ήθελες.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το Netflix το οποίο αρχικά έστελνε στους πελάτες DVD της επιλογής τους μέσα σε κόκκινους φακέλους. Οι χρήστες μπορούσαν να φτιάξουν λίστα με τις ταινίες που ήθελαν να δουν και η εταιρεία τους έστελνε την επόμενη από τη λίστα τους μόλις επέστρεφαν το προηγούμενο DVD. Με αυτό το μοντέλο, οι συνδρομητές μπορούσαν να κρατήσουν την κάθε ταινία όσο ήθελαν, χωρίς να χρεώνονται παραπάνω από τη μηνιαία συνδρομή τους. Λίγο αργότερα ήρθε το streaming, δίνοντας στον Reed Hastings τον τίτλο του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

Όρια στις καταθέσεις χρημάτων με κάρτες στη Revolut

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.