Ερευνητές κατάφεραν να σκοτώσουν μεταστατικούς καρκίνους. Ένας ιός ο οποίος βρίσκεται στα μαυρομάτικα φασόλια δείχνει να είναι ικανός να σκοτώσει πλήθος μεταστατικών καρκίνων σε ποντίκια, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, προσφέροντας μια ελπίδα για χρήση του σε ανθρώπους. Συγκεκριμένα, αύξησε τα ποσοστά επιβίωσης των νοσούντων ποντικιών και επιβράδυναν την ανάπτυξη πλήθος καρκίνων, όπως του παχέως εντέρου ή του στήθους.

Αλλά και σε εκείνα στα οποία οι όγκοι είχαν αφαιρεθεί χειρουργικά, έδειξαν αξιοσημείωτη πρόοδο μετά την εν λόγω θεραπεία. O ιός δεν επιτίθεται άμεσα στα καρκινικά κύτταρα των ποντικιών, αλλά δρα ως μια μορφή ανασοθεραπείας, μια θεραπεία που βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να βρει και να καταστρέψει τον καρκίνο.

Ο πιο απλός τρόπος να πάρεις κυριολεκτικά δωρεάν μια δωροεπιταγή 70 ευρώ Public

Αν και πρόκειται για φυτικό ιό και δεν μπορεί να μολύνει τα θηλαστικά, το ανοσοποιητικό σύστημα των ποντικιών τείνει να τον αναγνωρίζει ως ξενιστή.

Αυτό πυροδοτεί μια αντίδραση από το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο ωθείται επίσης να επιτεθεί στον κοντινό όγκο – καθώς και σε τυχόν μελλοντικούς όγκους που θα αναπτυχθούν, όπως διαπίστωσε η έρευνά τους.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, σύμφωνα με τη νέα μελέτη. Ο ιός δεν χρειάζεται να εγχυθεί απευθείας στους όγκους όπως υποδηλώνει η μελέτη, αλλά μπορεί επίσης να χορηγηθεί συστηματικά για να εμποδίσει τη μετάσταση και να αυξήσει τα ποσοστά επιβίωσης για ένα ευρύ φάσμα καρκίνων.

Εν ολίγοις δεν θεραπεύουμε τους όγκους ή τη μεταστατική νόσο, τους εμποδίζουμε να σχηματιστούν. Παρέχουμε μια συστηματική θεραπεία για να αφυπνίσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού ώστε να εξαλείψει την ασθένεια πριν καν σχηματιστούν και εγκατασταθούν οι μεταστάσεις, εξηγούν οι επιστήμονες.

Όρια στις καταθέσεις χρημάτων με κάρτες στη Revolut

Η ολοκληρωμένη μελέτη είναι διαθέσιμη στο Wiley Online Library

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.