Η Google μας έφερε το AI Overviews στις ΗΠΑ, ώστε η τεχνητή νοημοσύνη της να δίνει απαντήσεις στο κοινό, χωρίς την ανάγκη επίσκεψης κάποιας σελίδας. Όμως η τεχνητή νοημοσύνη της Google συνεχίζει να δίνει κακές, παραπλανητικές και επικίνδυνες απαντήσεις, ενώ την είδαμε να προσπαθεί να πείσει άτομα με κατάθλιψη να αυτοκτονήσουν.

Όμως, λίγο πριν δημιουργηθεί ο πάταγος με τις απαντήσεις της Google, ο Sundar Pichai, CEO της Google, έδωσε μια συνέντευξη στο The Verge για την αναζήτηση της Google με την τεχνητή νοημοσύνη. Σύμφωνα με τον Pichai, αυτές οι “παραισθήσεις” είναι ένα εγγενές χαρακτηριστικό των γλωσσικών μοντέλων, που τις οδηγεί στο να δώσουν λάθος απαντήσεις και παραμένει ένα άλυτο πρόβλημα.

Η αναζήτηση της Google με AI ωθεί ανθρώπους να αυτοκτονήσουν

Όμως το AI Overviews που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη της Google, συνεχίζει να δίνει εντελώς λάθος απαντήσεις, ακόμα και σε πιο απλά ερωτήματα, στα οποία δεν θα έπρεπε.

O Pichai, όπως είναι λογικό, προσπαθεί να μειώσει την σημασία των λαθών.

«Υπάρχουν ακόμη φορές που θα γίνει λάθος, αλλά δεν νομίζω ότι θα το κοίταζα και θα υποτίμησα πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι ταυτόχρονα», είπε. «Νομίζω ότι αυτός θα ήταν ο λάθος τρόπος να το σκεφτείς».

Αυτή η απάντηση είναι τύπου “Το κρατάτε λάθος” που είχαμε δει από την Apple για το Antenna-Gate.

Είναι το Gemini και η τεχνητή νοημοσύνη το νέο Βατερλό της Google;

Όμως η Google έχει μπει σε επικίνδυνα νερά, ενσωματώνοντας την τεχνητή νοημοσύνη στο δυνατότερο και το βασικό της εργαλείο, την αναζήτηση. Αυτό από μόνο του καταστρέφει το προϊόν που έκανε την Google αυτό που είναι σήμερα.

Ο Pichai μπορεί να είναι αισιόδοξος όμως τα συνεχόμενα λάθη στην υλοποίηση της Google δεν φαίνεται να διορθώνονται. Κυριολεκτικά, οι απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης είναι για τα σκουπίδια και ήδη αρκετός κόσμος στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να αλλάζει την μηχανή αναζήτησης, με άλλες επιλογές.

Η τεχνητή νοημοσύνη της Google είναι πλέον επικίνδυνη, ακόμα και σε συνταγές για πίτσα

Όταν η εταιρία έχει δημιουργήσειi τόση κινητικότητα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, οι άνθρωποι περιμένουν πως η αναζήτηση της Google έχει κάνει τεράστια άλματα, όμως αυτό που βλέπουμε είναι βήματα προς τα πίσω. Αυτό δείχνει και τον πανικό της Google στο να ανταγωνιστεί την OpenAI σε θέματα αναζήτησης, αλλά με αυτή την υλοποίηση όλα δείχνουν πως πάει σε αυτοκτονία.

Από τα λόγια του Pichai, φαίνεται ότι η Google και το Διαδίκτυο γενικότερα βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.