Νωρίτερα φέτος η Apple αποκάλυψε την τέταρτη γενιά του iPad Air tablet, κάνοντάς το την πρώτη συσκευή στην αγορά με έναν επεξεργαστή στα 5nm. Το Apple A14 Bionic θα αποτελεί επίσης τον επεξεργαστή της επερχόμενης οικογένειας iPhone 12 συσκευών. Αυτή τη στιγμή, ο Apple A13 Bionic βασίζεται στα 7nm. Όσο πιο μικρός ο αριθμός της μεθόδου παραγωγής, τόσο υψηλότερος ο αριθμός των transistors εντός του επεξεργαστή, κάτι που το καθιστά πιο ισχυρό αφενός και με λιγότερη κατανάλωση.

Η TSMC, η εταιρεία η οποία κατασκευάζει τα chiips της Apple, της Huawei, της Qualcomm, της Mediatek και άλλων κατασκευαστών, θα πραγματοποιήσει την μετάβαση στα 3nm. Τόσο η TSMC όσο και η Samsung, οι δυο μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες κατασκευής επεξεργαστών. έχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τα 2nm. Σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας, τα 2nm της TSMC είναι πολύ πιο μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα και η εταιρεία εργάζεται με έναν πελάτη για να ρίξει περισσότερο χρήμα και έρευνα πάνω στην εν λόγω μέθοδο.

Η Huawei η οποία ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της TSMC μετά την Apple δεν μπορεί να λάβει επεξεργαστές που έχουν παραχθεί από αυτήν. Και κάτι τέτοιο οδηγεί πλήθος retailers να αυξάνουν τις τιμές των Huawei flagships, όπως το P40. Και το Mate 40 το οποίο αναμένεται να αποτελεί το πιο τεχνολογικά προηγμένο smartphone θα είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιεί το 5nm Kirin SoC που θα βγει από τις γραμμές παραγωγής της TSMC.

Αλλά από αυτόν τον μήνα, η TSMC υποχρεώθηκε να σταματήσει την παραγωγή και το shipping αυτών των high end επεξεργαστών στη Huawei. Κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα, μέχρι να βρεθεί κάποιος αντικαταστάτης, τα πιο σύγχρονα smartphones που εξοπλίζονται με τα Kirin chips της Huawei να εμφανίζουν αυξημένες τιμές, καθώς τα αποθέματα των εξαρτημάτων θα τελειώσουν σύντομα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.