Κανονικά και όπως άλλωστε συνηθίζεται τον Σεπτέμβριο η Apple μας ανακοινώνει μια νέα σειρά iPhone, αλλά το 2020 δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και προς το παρόν θα πρέπει να ικανοποιηθούμε με τα iPads και τα Apple Watches, Ωστόσο έχουμε ακόμη να δούμε το ντεμπούτο του Apple A14 Bionic που θα βρίσκεται στο εσωτερικό των επερχόμενων iPhone 12 smartphones.

Αυτό είναι το πρώτο chipset σε παγκόσμιο επίπεδο που θα βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική των 5nm, με τον ανταγωνισμό του Android προς το παρόν να χρησιμοποιεί 7nm SoCs. Έρχεται με εξαπύρηνο CPU και τετραπύρηνη GPU, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο η Apple επέλεξε να συγκρίνει τους αριθμούς των επιδόσεων με τον A12 αντί τον A13, τονίζοντας 40% βελτίωση στις επιδόσεις της CPU και πάνω από 30% στα γραφικά. Πάντως κρίνοντας από το γεγονός ότι η Apple πέρυσι είχε αναφέρει ότι ο A13 Bionic προσέφερε 20% αύξηση των επιδόσεων σε σχέση με το A12 Bionic, το αντίστοιχο ποσοστό στο 2020 chipset υπολογίζεται κάπου στο 17% για την CPU και 8% για την GPU.

Η Apple δεν μίλησε για συχνότητες ρολογιών, υπόσχεται 10 ώρες μπαταρίας στο νέο iPad Air. Αν και το νέο slate έχει 28.6Wh μπαταρία σε σύγκριση με τα 30.8Wh του περσυνού μοντέλου, κάτι που δείχνει 8% μείωση στη κατανάλωση ενέργειας. Δεν μπορούμε να είμαστε ακόμη σίγουροι για το αν αυτό οφείλεται στη νέα οθόνη και κατά πόσο στο chipset σίγουρα όμως θα μεταφράζεται σε εξαιρετική μπαταρία για το iPhone 12.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το διαβάσαμε κι αυτό, τα nm του chip είναι θέμα λειτουργικού και όχι τεχνολογίας κατασκευής τους…

  2. Όταν η Qualcomm και η Huawei είχαν στα χέρια τους 5nm chips η Apple ακόμα είχε ως ιδέα το iPhone. Και τι εννοείς το Android; μια συσκευή Android υπάρχει;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.