Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ένα σημαντικό βήμα στην εξερεύνηση του διαστήματος, δίνοντας εντολή στη NASA να καθιερώσει ένα ενιαίο πρότυπο χρόνου για ουράνια σώματα, όπως η Σελήνη. Η κίνηση αυτή, που οφείλεται στον κλιμακούμενο ανταγωνισμό στο διάστημα μεταξύ κυβερνήσεων και ιδιωτικών εταιρειών, αποσκοπεί στον καθορισμό διεθνών κανόνων πέρα από την τροχιά της Γης.

Υπό την καθοδήγηση του Office of Science and Technology Policy (OSTP) του Λευκού Οίκου, η NASA έχει αναλάβει να εκπονήσει ένα σχέδιο έως το τέλος του 2026 για αυτό που αποκαλείται Coordinated Lunar Time (CLT). Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ακρίβεια, καθώς οι αποστολές στη Σελήνη, τον Άρη και πέρα από αυτόν θα γίνονται όλο και πιο συχνές.

Ο Steve Welby, Deputy Director for National Security του OSTP, τόνισε τη σημασία της ευθυγράμμισης των προτύπων παρακολούθησης του χρόνου μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης του διαστήματος. Αυτός ο συγχρονισμός είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της πλοήγησης, της επικοινωνίας και της επίγνωσης της διαστημικής κατάστασης.

Τα καταφέραμε, μολύναμε τη Σελήνη, κατά λάθος…

Το προτεινόμενο CLT θα είναι στενά συνδεδεμένος με το Coordinated Universal Time (UTC), το παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρότυπο χρόνου για τη Γη. Η συνεργασία μεταξύ της NASA και διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών θα είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την εφαρμογή αυτού του νέου προτύπου ώρας για τη Σελήνη και το διάστημα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του CLT περιλαμβάνουν την ευθυγράμμιση με το UTC, την ακρίβεια για την πλοήγηση και τις επιστημονικές προσπάθειες, την ανθεκτικότητα σε διαταραχές της επικοινωνίας και την προσαρμοστικότητα σε περιβάλλοντα πέραν του ημισφαιρικού διαστήματος.

Αν και οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη περιγραφεί, η ιδέα μπορεί να περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός δικτύου ρολογιών στη Σελήνη, παρόμοιου με το σύνολο ρολογιών της Γης και τις ζώνες ώρας. Με τις Ηνωμένες Πολιτείες να σχεδιάζουν την επιστροφή στη Σελήνη το 2026, η δημιουργία του CLT καθίσταται όλο και πιο επιτακτική για την προώθηση των προσπαθειών εξερεύνησης αυτού του ουράνιου σώματος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.