Η Samsung έχει δηλώσει εδώ και εβδομάδες κάτι που επιβεβαιώνει τις προηγούμενες φήμες και διαρροές. Το Galaxy S26 Ultra θα έρθει λοιπόν με την Privacy Display, που είναι η νέα οθόνη απορρήτου της εταιρείας. Για να μας δείξει την λειτουργία, η Samsung ετοίμασε ένα σύντομο βίντεο που μας δείχνει το σενάριο χρήσης της. Σύμφωνα με το βίντεο λοιπόν, όλη η οθόνη ή συγκεκριμένα σημεία της, φαίνονται μαύρα όταν κάποιος κοιτάει την οθόνη υπό γωνία. Ο κάτοχος της συσκευή που κοιτάει την οθόνη στην ευθείας όμως, βλέπει τα πάντα κανονικά.

Στο βίντεο βλέπουμε την επιλογή zero-peeking, που μαυρίζει όλη την οθόνη όταν τοι κοιτάνε ανεπιθύμητοι θεατές. Όμως, η συσκευή έχει και έλεγχο ανά pixel, που σημαίνει πως μπορεί να μαυρίσει μόνο το σημείο της που εμφανίζονται ειδοποιήσεις με previews στον περιεχόμενό τους.

Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει τον τρόπο που θα λειτουργεί η Privacy Display, όμως από ότι φαίνεται, η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση θα γίνεται χειροκίνητα, κάτι που κάνει τη νέα λειτουργία κάπως gimmick, αφού ο ίδιος ο χρήστης δε θα μπορεί να δει την συσκευή του υπό γωνία, όπως δηλαδή όταν την έχει πάνω στο γραφείο του ή στο κομοδίνο του. Θα δίνεται και η επιλογή όμως θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν βγαίνει ο χρήστης από το σπίτι, όμως αυτό θα πρέπει να το ρυθμίσει ο ίδιος, από τις ρυθμίσεις της συσκευής.

Η εν λόγω λειτουργία φαίνεται να έχει εντυπωσιάσει και την Apple, που θέλει να την φέρει στα MacBook του 2029. Τουλάχιστον αυτό λένε οι πληροφορίες από τον ICE Universe.

Αυτή τη φορά η Apple θα αντιγράψει ένα χαρακτηριστικό του Galaxy S26 Ultra

Ορισμένοι φορητοί υπολογιστές έχουν μια βασική έκδοση αυτού, π.χ. η HP το ονομάζει Sure View ενώ η Lenovo το ονομάζει PrivacyGuard. Ωστόσο, μπορούν να το ενεργοποιήσουν μόνο για ολόκληρη την οθόνη και όχι μόνο για μέρη της όπως θα μπορεί το Galaxy S26 Ultra.

Περιμένουμε τα Galaxy S26 Ultra να ανακοινωθούν στις 25 Φεβρουαρίου, όπου η εταιρεία θα αποκαλύψει τα πάντα για τις νέες συσκευές, αν και δεν έχει μείνει κάτι κρυφό, εδώ και καιρό…

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.