Με την υποβάθμιση των εκπαιδευτικών συστημάτων παγκοσμίως, οι θεωρίες συνομωσίας έρχονται για να κάνουν τον κόσμο να αμφισβητήσει την επιστήμη. Όμως τα τελευταία πλάνα από τις 360 κάμερες που στάλθηκαν στο διάστημα, έρχονται για να τελειώσουν την θεωρία της επίπεδης Γης, που μεταξύ μας δεν θα έπρεπε να υπάρχει εξαρχής.
Οι εικόνες 360 μοιρών που τραβήχτηκαν στο διάστημα, δείχνουν την Γη σε όλο της το μεγαλείο και είναι πολλή σφαιρική! Η κινέζικη εταιρία που έστειλε τις πρώτες κάμερες, μοιράστηκε το αποτέλεσμα με το κοινό και το διαδίκτυο δίνει και παίρνει.
Στις εικόνες βλέπουμε την Γη στο άπειρο μαύρο του σύμπαντος, κάτι που ήταν αναμενόμενο με την φωτεινότητα της Γης να μην αφήνει τις κάμερες να τραβήξουν με μεγαλύτερη έκθεση ώστε να φανούν τα άστρα γύρω της. Για αυτό η εταιρία τράβηξε και λήψεις με μεγαλύτερη έκθεση, που θόλωσαν μεν την Γη λόγω της περιστροφής της, όμως φαίνονται και τα αστέρια μαζί με γειτονικούς γαλαξίες.
View this post on Instagram
Οι κάμερες μπήκαν σε δύο δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχεία γύρω από την Γη. Στάλθηκαν 310 μίλια στο διάστημα, στις 16 Ιανουαρίου, μετά την έναρξη του έργου τον Ιούλιο του 2021.
Βίντεο από τυφώνα που τράβηξε η Insta360 X2
Για το έργο συνεργάστηκαν οι Media Storm και η δορυφορική εταιρία SAR Spacety μαζί με την Insta360, μια τεχνολογική εταιρία, ώστε να στείλουν τις κάμερες όσο πιο μακριά μπορούσαν στο διάστημα. Η κάμερα με το όνομα Insta360 X2, κατάφερε να δουλέψει σε πολύ αντίξοες συνθήκες που κυμαίνονται από τους -70 βαθμούς Κελσίου μέχρι 50 βαθμούς. Παράλληλα μπόρεσε να αντέξει τα τεράστια ποσοστά ραδιενέργειας από την κοσμική ακτινοβολία, καθώς σε αυτό το ύψος δεν υπάρχει ατμόσφαιρά για να την φιλτράρει. Τέλος άντεξε από τους κραδασμούς και την τεράστια επιτάχυνση της εκτόξευσης.
View this post on Instagram
Το αποτέλεσμα όμως την δικαιώνει, αφού οι λήψεις είναι εντυπωσιακές, ενώ πρώτη φορά έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Γη από τέτοιου είδους κάμερες.
Ο δορυφόρος που έφερε τις κάμερες εκτοξεύτηκε τον Ιανουάριο του 2023 και θα λειτουργεί μέχρι το 2026, όπου θα βγεί από την τροχιά γύρω από την Γη και θα καεί στην ατμόσφαιρα της Γης κατά την κάθοδο.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.