Για πρώτη φορά, το Deep Space Network της NASA το οποίο επικοινωνεί με το Voyager 1 έστρεψε και τα έξι μεγάλα πιάτα κεραιών προς το διαστρικό σκάφος. Η συστοιχία επιτρέπει στη NASA να δημιουργήσει μια μεγαλύτερη συνολικά κεραία και να λαμβάνει όλο και πιο μακρινά σήματα από το Voyager 1 ένα σκάφος που βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 15 δισεκατομμύρια μίλια.

deep space nasa

Το Vοyager 1 και 2 που εκτοξεύτηκαν το 1977 είναι τα μόνα σκάφη ανθρώπινης κατασκευής που εισήλθαν στο διαστρικό διάστημα. Τα δεδομένα που επιστρέφουν είναι ανεκτίμητης αξίας .

Τα επιστημονικά δεδομένα που επιστρέφουν τα Voyager αποκτούν μεγαλύτερη αξία όσο απομακρύνονται από τον ήλιο, οπότε σίγουρα μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα επιστημονικά όργανα σε λειτουργία για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», δήλωσε πέρυσι η Linda Spilker, επιστήμονας του προγράμματος Voyager. Το όργανο που απαιτεί έξι κεραίες, το Plasma Wave System (PWS), ανιχνεύει το διαστρικό αέριο από το οποίο διέρχεται το σκάφος.

Το Deep Space Network της NASA, ή DSN, διαθέτει τρεις διαφορετικές τοποθεσίες που βρίσκονται σε απόσταση γύρω από τη Γη, επιτρέποντας σε διαφορετικές αποστολές να συνδεθούν με το δίκτυο. Βρίσκονται στο Barstow της Καλιφόρνια, στη Μαδρίτη της Ισπανίας και κοντά στην Αυστραλία. «Η Μαδρίτη είναι το μοναδικό συγκρότημα επικοινωνίας που διαθέτει επί του παρόντος έξι λειτουργικές κεραίες (τα άλλα δύο συγκροτήματα έχουν από τέσσερις)», εξήγησε η υπηρεσία. «Κάθε συγκρότημα αποτελείται από μία κεραία 70 μέτρων   και αρκετές κεραίες 34 μέτρων ».

Κάτι περίεργο σταθεροποιεί αντικείμενα πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.