Η NASA μοιράστηκε στο X, φωτογραφίες από δύο ξεχωριστές διελεύσεις των φεγγαριών του Άρη, μπροστά από τον Ήλιο. Το φαινόμενο είναι εντελώς διαφορετικό από ότι συμβαίνει στην Γη για διάφορους λόγους.

Η μία έκλειψη στον Άρη έγινε πριν λίγους μήνες και η φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το Perseverance της NASA, στις 8 Φεβρουαρίου. Στην φωτογραφία (και στο βίντεο παρακάτω από την έκλειψη του 2022) βλέπουμε το φεγγάρι Φόβο να περνάει μπροστά από τον Ήλιο. Το πολύ μικρότερο μέγεθος του φεγγαριού όμως, δεν μπορεί να καλύψει όλο τον ήλιο, ενώ βλέπουμε και το ακανόνιστο σχήμα του.

Μια δεύτερη έκλειψη, αυτή τη φορά από το ακόμα μικρότερο φεγγάρι του Άρη, τον Δήμο, κατέγραψε το Perseverance και μπορούμε να δούμε το βίντεο παρακάτω:

Εδώ απλά φαίνεται σαν κάτι να περνάει μπροστά από τον ήλιο, ενώ η μικρή απόσταση από τον Άρη κάνει την έκλειψη να κρατάει ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Έτσι λοιπόν, ο Άρης δεν έχει τόσο εντυπωσιακές εκλείψεις όπως η Γη, που η ολική έκλειψη είναι πραγματικά ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα.

Έκλειψη από το διάστημα: Η NASA μας έδωσε εκπληκτικά βίντεο!

Εχθές οι Αμερικάνοι και οι Μεξικανοί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το υπέροχο θέαμα μιας ολικής έκλειψης ηλίου, που παρόμοια θα συμβεί στην περιοχή σε 20 χρόνια.

Τι λέτε; Αξίζει η ηλιακή έκλειψη του Άρη;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ούτε εδώ είναι ολική έκλειψη αλλά τοπική απλώς την βλέπουν ολικά μόνο στα μέρη που σκιάζει 100%…. Έτσι και στον Άρη λογικά αν κάποιος βρεθεί στο σημείο που σκιάζεται ολικά θα δει αυτήν την ολική έκλειψη… Κάπως έτσι το φαντάζομαι… Αλλά τουλάχιστον και λάθος να κάνω δεν έχω φτάσει στο επίπεδο της ΜΑΣΑ να λέω ότι έχω πάει και στο Άρη και τις λοιπές @@@ που λένε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.