Στις μέρες οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να συγκρίνουμε το Waze με το Google Maps και αντίστροφα. Σε άλλους δηλαδή αρέσουν τα alerts σε πραγματικό χρόνο του Waze, σε άλλους οι αναφορές για κάποιο συμβάν στο δρόμο, σε άλλους το απλό interface του Google Maps, ή απλά το γεγονός αφού είναι ήδη προεγκατεστημένη στο smartphone μου γιατί να την αλλάξω;
Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται πολλοί συχνά, είναι το γεγονός ότι τα συστήματα πλοήγησης του αυτοκινήτου συχνά δεν εξοπλίζονται από πλατφόρμες της Apple ή της Google, αλλά από κάποιες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό.
Για παράδειγμα, το Mapbox αποτελεί τον εγκέφαλο, ας μας επιτραπεί η έκφραση σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων. Πριν από μερικές ημέρες, κυκλοφόρησε ένα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό, το 3D Lanes, ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Αντί να εμφανίζει αφηρημένα βέλη και γραμμές, το 3D Lanes αναπαράγει πολύπλοκες διασταυρώσεις και διακλαδώσεις αυτοκινητοδρόμων σε ρεαλιστικό 3D, με πλήρεις διαγραμμίσεις λωρίδων, γέφυρες, σήραγγες και ανισόπεδες διαβάσεις.
Έχοντας αναπτυχθεί σε συνεργασία με την BMW, το 3D Lanes είναι πλέον διαθέσιμο σε preview μέσω του Mapbox Navigation SDK. Κάπως έτσι σε αντίθεση με τις εφαρμογές που πολλοί χρησιμοποιούμε στο smartphone μας, το μεγάλο ατού του Mapbox έγκειται αλλού, το γεγονός δηλαδή του deep integration με το αυτοκίνητο, στη car-native εμπειρία που θέλει να δημιουργήσει, εμπειρίες που μοιάζουν να έχουν δημιουργηθεί ειδικά για αυτό το σκοπό, την πλοήγηση του οδηγού με ακρίβεια, ασφάλεια και απόλυτη ενημέρωση..
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.



























![Ο χιμπατζής διάνοια που μπορούσε να διαβάζει αγγλικά και κινέζικα, πέθανε σε ηλικία 49 ετών [Βίντεο] Ai](https://techmaniacs.gr/wp-content/uploads/2026/01/chimp_eyes_up_close_header-218x150.webp)

















