Η Amazon παρουσίασε έναν έξυπνο ρομποτικό επιλογέα που πιστεύει ότι θα φέρει επανάσταση στον χώρο εργασίας της αποθήκης. Το Amazon Sparrow χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να αναγνωρίσει αντικείμενα στην αποθήκη. Το νέο ρομποτικό σύστημα προμηνύει σημαντικές βελτιώσεις στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

Το Sparrow χρησιμοποιεί υπολογιστική όραση και τεχνητή νοημοσύνη που το καθιστά ικανό να αναγνωρίζει και να χειρίζεται εκατομμύρια αντικείμενα. Θα αναλάβει επαναλαμβανόμενες εργασίες, επιτρέποντας έτσι στους υπαλλήλους να εστιάσουν το χρόνο τους σε άλλες εργασίες. Επειδή το Sparrow θα βοηθήσει στην αυτοματοποίηση, η Amazon λέει ότι θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα στην παροχή υπηρεσιών και ότι, χρησιμοποιώντας ρομπότ, έχει ήδη δημιουργήσει περισσότερες από 700 νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας.

Ωστόσο, η Amazon φαίνεται να έχει σταθερά αρνητικό ιστορικό ασφάλειας στο χώρο εργασίας σε τοποθεσίες όπου οι άνθρωποι εργάζονται μαζί με τέτοια ρομπότ. Μια έκθεση του 2020 από το Center for Investigative Reporting παρουσίασε αρνητική απόδοση σε χώρους εργασίας όπου ρομπότ και άνθρωποι συνυπάρχουν. Σε διάστημα τριών ετών, από το 2016 έως το 2019, καταγράφηκε 50% υψηλότερο ποσοστό σοβαρών τραυματισμών στους υπαλλήλους της Amazon σε αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις από ό,τι σε εγκαταστάσεις που δεν χρησιμοποιούν ρομπότ.

Υπάρχουν ισχυρισμοί από εργαζόμενους στην αποθήκη της Amazon ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε τα ρομπότ για να αυξήσει τις ποσοστώσεις παραγωγής σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο που οι άνθρωποι δεν μπορούν να συμβαδίσουν πια χωρίς να βλάψουν τον εαυτό τους. Αυτό το αυξημένο προφίλ εργασίας για τους υπαλλήλους σε αυτοματοποιημένες αποθήκες φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την έκθεση του 2020.

Αυτή η υποψία αθέμιτων εργασιακών πρακτικών έχει κάνει τις ρυθμιστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να ερευνούν την Amazon. Η Occupational Safety and Health Administration των ΗΠΑ πραγματοποίησε επιθεωρήσεις τον περασμένο Ιούλιο για να εξακριβώσει τα επίπεδα ασφάλειας της Amazon. Ωστόσο, η αποκάλυψη του Sparrow συνάδει με τους ευρύτερους στόχους της Amazon για πλήρη αυτοματοποίηση των χώρων εργασίας της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.