Πριν από λίγες ημέρες, διάφορα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, έβγαλαν ένα δημοσίευμα με τίτλους – κράχτες όπως Βόμβα: O εξοπλισμός δικτύων της Huawei σε αγροτικές περιοχές μπορεί να κατασκοπεύει τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις με τα πυρηνικά των ΗΠΑ. Η είδηση αναπαράχθηκε σε πολλά μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, με τη Huawei από την μεριά της να δίνει τη δική της απάντηση στο techmaniacs.gr την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Η επίσημη απάντηση:

Η Huawei κατηγορηματικά αρνείται όλες τις κατηγορίες ότι ο εξοπλισμός μπορεί να ακούει ή να παρακολουθεί τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν το παιχνίδι των ανακριβών κατηγοριών, χωρίς αποδείξεις για κάτι τέτοιο. Εργαζόμαστε συνεχώς να φέρουμε στο internet και να συνδέσουμε απομονωμένες κοινότητες και είμαστε ένας έμπιστος συνεργάτης και προμηθευτής εξοπλισμού διάφορων παρόχων. Η Huawei δεν ελέγχει τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό ή τα δεδομένα οποιουδήποτε παρόχου.

Ωστόσο, όμως, η Huawei προσφέρει και κάποιες περαιτέρω διευκρινήσεις που μας κάνουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον αβάσιμο χαρακτήρα των κατηγοριών αυτών.

Πιο συγκεκριμένα, ένας μικρός σταθμός βάσης σαν αυτόν που χρησιμοποιείται σε υποδομές δικτύων των παρόχων, δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να έχει την απαραίτητη υπολογιστική ισχύ για να εμποδίσει ή να κατασκοπεύσει τις επικοινωνίες των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, ιδίως των πυρηνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Όσον αφορά, τη δυνατότητα λήψης σήματος από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στις κεραίες των παρόχων, θα έπρεπε να είχε ρυθμιστεί κατάλληλα για να μπορεί να λάβει bandwidth του στρατού των ΗΠΑ, ενώ ο αμερικανικός πάροχος τηλεπικοινωνιών θα μπορούσε να αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή ότι γίνεται κάτι τέτοιο.

Αλλά ακόμη και αν γίνονταν κάτι τέτοιο, το μόνο που θα λαμβάναμε είναι ένα κρυπτογραφημένο σήμα. Δεν υπάρχει περίπτωση ένας μικρός σταθμός βάσης να το αποκρυπτογραφήσει, πόσο μάλλον ένα σήμα που προέρχεται από μια πυρηνική εγκατάσταση και δεν θα μπορούσαμε να το στείλουμε / αναμεταδώσουμε πουθενά, χωρίς ο ίδιος ο πάροχος τηλεπικοινωνιών να αντιληφθεί ότι γίνεται κάτι τέτοιο στους σταθμούς βάσης του.

Ένας σταθμός βάσης, έχει περίπου ισχύ 250W, με τον αριθμό να μειώνεται όσο απομακρυνόμαστε. Δεν υπάρχει τρόπος να μπορούσε να αλληλεπιδράσει με ένα σήμα στρατιωτικής εγκατάστασης το οποίο θα έλεγχε την εκτόξευση των πυρηνικών όπλων. Είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την εικόνα των ΗΠΑ, αν ένας μικρός σταθμός βάσης μπορεί να κάνει όλα αυτά για τα οποία οι ΗΠΑ μας κατηγορούν, κάτι που θα έδειχνε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το αδύναμο και παμπάλαιο σύστημα του στρατιωτικού εξοπλισμού τους

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.