Τα πρόσθετα μέλη, και ακόμα περισσότερο αυτά που υπακούν σε εντολές από τον εγκέφαλο ή το νευρικό σύστημα του χρήστη, είναι ιδιαίτερα ακριβά. Ωστόσο, μία ομάδα με το όνομα Alt-Bionics κατάφερε να δημιουργήσει το πιο οικονομικό βιονικό χέρι στον κόσμο.

Το 2018, ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Ryan Saavedra ξεκίνησε την προσπάθεια δημιουργίας του βιονικού χεριού. Στα πρώτα του βήματα, έκανε μικρά projects που τον βοηθούσαν να εξοικειωθεί με την τεχνολογία και θα αποτελούσαν μέρος του τελικού προϊόντος που θα έφτιαχνε.

Μόλις απέκτησε τις κατάλληλες βάσεις για την τεχνολογία, ο ιδρυτής πλέον της Alt-Bionics ασχολήθηκε με τη μηχανική που απαιτούνταν για να λειτουργεί σωστά το βιονικό χέρι που ήθελε να κατασκευάσει. Το επόμενο βήμα ήταν να φτάσει στη μορφή που θα είχε το χέρι.

Για να προχωρήσει στον σχεδιασμό του βιονικού χεριού, προμηθεύτηκε ένα open source μοντέλο με το όνομα Brunel Hand 2.0 και ξόδεψε 4 μήνες μαθαίνοντας 3D modeling για να μπορεί να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις στο μοντέλο και να το προσαρμόσει σε αυτό που ήθελε να φτιάξει.

Με τη βοήθεια μιας ομάδας σχεδίασης, ο Ryan Saavedra βελτίωσε το design που έχει το βιονικό χέρι της Alt-Bionics και πρόσθεσαν ένα σύστημα για ακρωτηριασμένους, το οποίο είναι ελεγχόμενο από AI, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να ελέγξει το χέρι ακόμη και αν έχει χάσει το δικό του.

Το πρωτότυπο κόστισε 600 δολάρια και το παρουσίασαν σε συμπόσιο τεχνολογίας στο κολέγιο τους. Τελικά, κέρδισαν τη 2η θέση, και βρέθηκαν με βραβείο 3.000 δολαρίων στα χέρια τους. Όμως, ο λόγος που συνέχισαν την ανάπτυξη μετά το κολέγιο ήταν ο Ryan Davis, ένας νεαρός ακρωτηριασμένος άνδρας.

Τελικά, το 2020, ο Ryan Saavedra ίδρυσε την Alt-Bionics με την ελπίδα να κάνει το πρόσθετο βιονικό χέρι ακόμα πιο οικονομικό. Μετά από 18 και πλέον μήνες, 39 πρωτότυπα, και αμέτρητες αποτυχίες, αυτός και η ομάδα του κατάφεραν αυτό που ήθελαν, δημιούργησαν το πιο οικονομικό πρόσθετο βιονικό χέρι στον κόσμο.

Πλέον, ο Ryan Saavedra και η ομάδα του συνεχίζουν την έρευνα και ανάπτυξη, ώστε να τελειοποιήσουν το design του βιονικού χεριού και ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να παρουσιάσουν το τελικό προϊόν μέχρι το τέλος του 2022. Το κοινό μπορεί να βοηθήσει με την αγορά αντικειμένων, αλλά δυστυχώς τα στέλνουν μόνο στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.