Σημαντικοί πάροχοι hardware και λογισμικού, έχουν σταματήσει την δραστηριοποίηση με την Huawei (παρά την παράταση για 90 ημέρες μόνο). Το πρόβλημα ξεκινά ίσως με την Huawei και η επιρροή του φθάνει σε καταναλωτές, παρόχους εξαρτημάτων και άλλους κατασκευαστές. Είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει από εδώ και στο εξής, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι έχουν πολλά να χάσουν ,ενώ άλλοι έχουν πολλά να κερδίσουν.

 

Η λίστα, ξεκινάει με την Huawei και το sub brand Honor. Τα ήδη υπάρχοντα smartphones στην αγορά, όπως και μερικά επερχόμενα μοντέλα, θα συνεχίσουν να λειτουργούν και θα λαμβάνουν ενημερώσεις, ενώ θα έχουν πρόσβαση στο Google Play Store.  Επομένως το Honor 20, το οποίο αποκαλύπτεται το απόγευμα, θα κάνει το ντεμπούτο του και δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα άμεσα. Αλλά τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα μπορεί να μείνουν σε οποιαδήποτε Android έκδοση τρέχουν σήμερα.  Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μπορούν να αναβαθμιστούν στο Android 10 Q.

Καμιά νέα Huawei ή Honor συσκευή όμως δεν θα μπορέσει να κυκλοφορήσει με τα Google Services. Και μάλιστα, η Huawei δεν μπορεί να στραφεί στην Amazon για παράδειγμα και να χρησιμοποιήσει το app store, καθώς διέπεται και αυτή από τις ίδιες υποχρεώσεις με την Google. Ποιος θα αγοράσει ένα τηλέφωνο που δεν μπορεί να εγκαταστήσει εφαρμογές και παιχνίδια; Ποιος θα αγοράσει ένα τηλέφωνο που δεν θα λάβει κάποια μεγάλη αναβάθμιση; Βέβαια, η Huawei και η Honor τα πηγαίνουν αρκετά καλά στη Κίνα, αλλά πρόκειται για μια κλειστή αγορά με το δικό της περιεχόμενο, τις εφαρμογές, τα παιχνίδια, τα social media κτλπ.

Οι χρήστες χάνουν επίσης από αυτές τις εξελίξεις. Η Huawei έχει κάνει εξαιρετικές προόδους στις κάμερες των mobile συσκευών και έχει σπάσει την κυριαρχία των Apple και Samsung στην premium αγορά. Τα Honor smartphones αποτελούσαν μια εναλλακτική λύση στα Samsung και Xiaomi αλλά και σε άλλες συσκευές στην κατηγορία του midrange.

Η Google χάνει και αυτή από αυτές τις εξελίξεις, καθώς το Android αποτελεί τον τρόπο εισαγωγής των χρηστών στις υπηρεσίες της. Τα Huawei και Honor smartphones είχαν φέρει αρκετό κόσμο στις υπηρεσίες της. Το Android brand και αυτό βιώνει ένα σημαντικό πλήγμα. Πόσοι κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει να αναρωτιούνται αν θα είναι οι επόμενοι και αν θα πρέπει να έχουν ένα Plan B; Η Huawei πάντως, έχει το Plan B, ένα λειτουργικό που αποκαλείται Hongmeng OS. Και η Samsung παλαιότερα είχε κυνηγήσει το Tizen, αλλά αποφάσισε τελικά ότι το Android είναι πιο επιθυμητό.  Τέλος, αν και η Huawei έχει τα δικά της chipsets και modems, δεν έχει τα πάντα. Για παράδειγμα, το Huawei P30 Pro χρησιμοποιεί memory της Micron, αλλά η Micron πλέον δεν πουλά στη Huawei.

Οι προμηθευτές εξαρτημάτων πλέον θα πρέπει να βρουν νέους αγοραστές για τα προϊόντα της. Και η Huawei με τη σειρά της, θα πρέπει να προβεί στην εύρεση νέων προμηθευτών. Σίγουρα, δεν θα σταματήσει να δημιουργεί συσκευές, ακόμη και αν αφορούν μόνο την Κίνα. Στους νικητές θα μπορούσαμε να βρούμε τις άλλες εταιρείες, οι οποίες έχουν λιγότερο ανταγωνισμό. Η Xiaomi, η Oppo και Realme επεκτείνονται στην Ευρώπη και από τις εξελίξεις βγαίνουν σίγουρα κερδισμένοι.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε, να δούμε τις αντιδράσεις της Huawei και τι θα συμβεί στη συνέχεια. Εμείς παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και θα αναφερόμαστε συνεχώς με άρθρα σε οτιδήποτε νεώτερο. 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.