Υστερία επικράτησε χθες μετά τις πληροφορίες και τελικά την επιβεβαίωση ότι η Google κόβει τους δεσμούς με την Huawei. Μετά από μια μέρα έντονης φημολογίας για το μέλλον της, σχετικά με αυτές τις εξελίξεις, το Υπουργείο Εμπορίου, δίνει στη Huawei μια προσωρινή άδεια για το maintain των προϊόντων που υπάρχουν στην αγορά.

Αυτή η περιορισμένη χρονικά άδεια που δόθηκε στη Huawei ισχύει μέχρι τον Αύγουστο του 2019. Και επιτρέπει στην εταιρεία να συνεργαστεί με αμερικανικές επιχειρήσεις για την υποστήριξη των ήδη υπαρχόντων πελατών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα μπορεί να διατηρήσει τις επιχειρηματικές σχέσεις με την Google, την Intel, την Qualcomm και άλλους για τη διάθεση software updates στο ήδη υπάρχον hardware.

Επίσης, αυτή η τρίμηνη παράταση που έλαβε είναι ευχάριστα νέα για μερικά μικρότερα δίκτυα που βασίζονται στην υποδομή της Huawei. Αυτό το περιορισμένης χρονικής διάρκειας licence, επιτρέπει στη Κινεζική εταιρεία να “συντηρήσει” συσκευές που βρίσκονται ήδη στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι ενώ η Huawei θα μπορεί να διαθέτει security fixes, η εταιρεία δεν θα μπορεί να παρουσιάσει νέο hardware που βασίζεται στην τεχνολογία που αδειοδοτείται ή πωλείται από Αμερικανικές εταιρείες, σαν το Android.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.